TORT CU CAPSUNI

Asta nu e păcăleală!
Haplea nu stă de vrăjeală!
Azi s-a găsit o căpșună
Într-un crater de pe Lună.

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 150 gr faina
  • 180 gr zahar
  • 30 ml apa
  • 1 plic praf de copt

tort cu capsuni poza 1pentru umplutura

  • 900 gr capsuni
  • 500 ml smantana pt frisca

tort cu capsuni poza 6pentru sirop

  • 100 gr capsuni
  • 250 ml apa
  • 3 linguri zahar

 

PLAN DE LUCRU

 

  1. Pregatim blatul:  Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu apa rece si spre final adaugam zaharul tort cu capsuni poza 2
  2. Separat, in alt bol, mixam galbenusurile. Apoi le incorporam in albusuri cu o paleta tort cu capsuni poza 3Presaram faina amestecata cu praful de copt si omogenizam cu paleta. tort cu capsuni poza 4
  3. Compozitia obtinuta o asezam intr-o forma (diametru 24cm) tapetata cu hartie de copt tort cu capsuni poza 5
  4. Lasam la cuptorul incins pentru circa 30 minute la 180 grade, pana trece testul scobitoriitort cu capsuni poza 7
  5. Lasam la racit blatul apoi il taiem in trei sau doua bucati (in functie de indemanarea fiecaruia).
  6. Pt sirop punem apa cu zaharul la fiert. Cand incepe sa fiarba, adaugam capsunile si lasam 10 minute.
  7. Racim siropul, apoi insiropam fiecare blat tort cu capsuni poza 8 Adaugam un strat generos de frisca, apoi capsunile taiate rondele transversal.  tort cu capsuni poza 9Continuam la fel pana la ultima foaie de blattort cu capsuni poza 10
  8. Imbracam tortul in frisca ramasa tort cu capsuni poza 11si ornam cu capsuni tort cu capsuni poza 12
  9. Savurati! tort cu capsuni poza 13 tort cu capsuni poza final

 


9 Comments
Rocsy Ciobanu

aprilie 1, 2014 @ 21:10

Reply

Ce tort delicios si aromat! Bravoooo!!!

mihaela

aprilie 1, 2014 @ 21:26

Reply

sigur e delicios

geladumi

aprilie 1, 2014 @ 22:45

Reply

E de facut, ce mai!

TeoBucatar

aprilie 2, 2014 @ 11:54

Reply

Un tort cu o aroma excelenta!

coco

aprilie 2, 2014 @ 12:41

Reply

vadsi eu ca nu e pacaleala!!!! :))

olivia

aprilie 3, 2014 @ 16:21

Reply

Delicios cu siguranta!

Liana Toma

aprilie 8, 2014 @ 09:13

Reply

Sper ca e felia mea, nu-i asa? 😉

Anteo

mai 9, 2014 @ 10:44

Reply

e foarte bun si racoros pentru vara

diana

decembrie 31, 2014 @ 00:06

Reply

io nu stiu cum sa fac frisca.. de cate ori incerc niciodata nu ami iese… poate sa ma invete cineva..?? mersii

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020