Asta nu e păcăleală!
Haplea nu stă de vrăjeală!
Azi s-a găsit o căpșună
Într-un crater de pe Lună.
INGREDIENTE
- 5 oua
- 150 gr faina
- 180 gr zahar
- 30 ml apa
- 1 plic praf de copt
- 900 gr capsuni
- 500 ml smantana pt frisca
- 100 gr capsuni
- 250 ml apa
- 3 linguri zahar
PLAN DE LUCRU
- Pregatim blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu apa rece si spre final adaugam zaharul
- Separat, in alt bol, mixam galbenusurile. Apoi le incorporam in albusuri cu o paleta Presaram faina amestecata cu praful de copt si omogenizam cu paleta.
- Compozitia obtinuta o asezam intr-o forma (diametru 24cm) tapetata cu hartie de copt
- Lasam la cuptorul incins pentru circa 30 minute la 180 grade, pana trece testul scobitorii
- Lasam la racit blatul apoi il taiem in trei sau doua bucati (in functie de indemanarea fiecaruia).
- Pt sirop punem apa cu zaharul la fiert. Cand incepe sa fiarba, adaugam capsunile si lasam 10 minute.
- Racim siropul, apoi insiropam fiecare blat Adaugam un strat generos de frisca, apoi capsunile taiate rondele transversal. Continuam la fel pana la ultima foaie de blat
- Imbracam tortul in frisca ramasa si ornam cu capsuni
- Savurati!
Rocsy Ciobanu
aprilie 1, 2014 @ 21:10
Ce tort delicios si aromat! Bravoooo!!!
mihaela
aprilie 1, 2014 @ 21:26
sigur e delicios
geladumi
aprilie 1, 2014 @ 22:45
E de facut, ce mai!
TeoBucatar
aprilie 2, 2014 @ 11:54
Un tort cu o aroma excelenta!
coco
aprilie 2, 2014 @ 12:41
vadsi eu ca nu e pacaleala!!!! :))
olivia
aprilie 3, 2014 @ 16:21
Delicios cu siguranta!
Liana Toma
aprilie 8, 2014 @ 09:13
Sper ca e felia mea, nu-i asa? 😉
Anteo
mai 9, 2014 @ 10:44
e foarte bun si racoros pentru vara
diana
decembrie 31, 2014 @ 00:06
io nu stiu cum sa fac frisca.. de cate ori incerc niciodata nu ami iese… poate sa ma invete cineva..?? mersii