PRAJITURA VESELA CU CREMA DE BRANZA

O prăjitură veselă cu cremă de brânză
Cânta șlagăre la o frunză
A devenit brusc foarte inspirată
După ce-a halit vișine din vișinată.

INGREDIENTE pentru blat

  • 130 gr faina
  • 4 oua
  • 75 gr unt topit
  • 150 gr zahar
  • 4 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • visine din visinata (fara samburi)prajitua-vesela-cu-crema-de-branza-poza-1

pentru crema

  • 800 gr crema de branza
  • 200 gr ciocolata alba

pentru topping

  • 100 gr ciocolata cu minim 55% cacao
  • 100 ml frisca lichida
  • bomboane decor (am folosit maltesers)prajitua-vesela-cu-crema-de-branza-poza-9

PLAN DE LUCRU prajitura vesela

  1. separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,  apoi adaugam treptat 100 gr de zahar si mixam pana obtinem o spuma ferma.prajitua-vesela-cu-crema-de-branza-poza-2
  2. mixam restul de zahar cu galbenusurile.
  3. turnam galbenusurile peste albusuri si omogenizam cu o spatula.prajitua-vesela-cu-crema-de-branza-poza-3
  4. adaugam, alternand, untul topit si faina amestecata cu praful de copt si cacao. prajitua-vesela-cu-crema-de-branza-poza-4Incorporam totul cu o spatula de silicon, pana obtinem compozitia.  Adaugam si visinele din visinata. Omogenizam.prajitua-vesela-cu-crema-de-branza-poza-5
  5. intindem compozitia intr-o tava cu pereti detasabili (diametru 24 cm). Acoperim fundul tavii cu hartie de copt, iar marginile le ungem cu unt.
  6. lasam aproximativ 25 de minute la cuptorul incins la 170 grade, pana se rumeneste.prajitua-vesela-cu-crema-de-branza-poza-6
  7. Pentru crema, punem intr-un bol crema de branza si o „dezmortim” fie cu mixerul, fie cu paleta de silicon. (eu am folosit varianta a doua). Topim pe bain-marie ciocolata alba, apoi o incorporam usor in crema de branza si omogenizam tot cu paleta de silicon.prajitua-vesela-cu-crema-de-branza-poza-7
  8. Turnam crema peste blatul racit. Am pus blatul in inelul de la forma de copt, si apoi am turnat crema de branza. Bagam la frigider si lasam macar 2 ore, pentru a se intari crema. Apoi am ornat cu bomboane.prajitua-vesela-cu-crema-de-branza-poza-8
  9. Pentru topping-ul de ciocolata am topit pe bain-marie ciocolata cu frisca si am turnat peste crema de branza si bomboane. Am adaugat cateva bucati de ciocolata dupa ce glazura s-a intarit.prajitua-vesela-cu-crema-de-branza-poza-10
  10. pofta buna la prajitura vesela cu crema de branza! prajitura vesela

1 Comment
Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020