O prăjitură veselă cu cremă de brânză
Cânta șlagăre la o frunză
A devenit brusc foarte inspirată
După ce-a halit vișine din vișinată.
INGREDIENTE pentru blat
- 130 gr faina
- 4 oua
- 75 gr unt topit
- 150 gr zahar
- 4 linguri cacao
- 1 plic praf de copt
- visine din visinata (fara samburi)
pentru crema
- 800 gr crema de branza
- 200 gr ciocolata alba
pentru topping
PLAN DE LUCRU prajitura vesela
- separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam treptat 100 gr de zahar si mixam pana obtinem o spuma ferma.
- mixam restul de zahar cu galbenusurile.
- turnam galbenusurile peste albusuri si omogenizam cu o spatula.
- adaugam, alternand, untul topit si faina amestecata cu praful de copt si cacao. Incorporam totul cu o spatula de silicon, pana obtinem compozitia. Adaugam si visinele din visinata. Omogenizam.
- intindem compozitia intr-o tava cu pereti detasabili (diametru 24 cm). Acoperim fundul tavii cu hartie de copt, iar marginile le ungem cu unt.
- lasam aproximativ 25 de minute la cuptorul incins la 170 grade, pana se rumeneste.
- Pentru crema, punem intr-un bol crema de branza si o „dezmortim” fie cu mixerul, fie cu paleta de silicon. (eu am folosit varianta a doua). Topim pe bain-marie ciocolata alba, apoi o incorporam usor in crema de branza si omogenizam tot cu paleta de silicon.
- Turnam crema peste blatul racit. Am pus blatul in inelul de la forma de copt, si apoi am turnat crema de branza. Bagam la frigider si lasam macar 2 ore, pentru a se intari crema. Apoi am ornat cu bomboane.
- Pentru topping-ul de ciocolata am topit pe bain-marie ciocolata cu frisca si am turnat peste crema de branza si bomboane. Am adaugat cateva bucati de ciocolata dupa ce glazura s-a intarit.
- pofta buna la prajitura vesela cu crema de branza!