Într-o zi, pe înserate,
Niște ingrediente, delicioase toate,
S-au îmbinat armonios
Într-o prăjitură cu parfum de cocos.
INGREDIENTE pentru blat
- 7 oua
- 150 gr. de zahar
- 6 linguri faina
- 3 linguri nuca de cocos
- 40 ml ulei
- 30 ml apa
- 1 plic praf de copt
ingrediente pentru crema
ingrediente pentru topping
- 100 gr ciocolata alba
PLAN DE LUCRU prajitura Raffaello
- preparam blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Frecam galbenusurile cu uleiul. Batem albusurile spuma turnand cate putina apa. Spre final presaram zaharul si mixam pana ce spuma de albusuri se tine pe tel.
Adaugam galbenusurile peste albusuri si incorporam cu o spatula de silicon.
Presaram si faina amestecata cu praful de copt si omogenizam . Adaugam treptat si nuca de cocos.
- Turnam compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt (40x 30 cm) si lasam la cuptor pentru aproximativ 25 de minute, pana trece testul scobitorii.
- taiem blatul racit pe jumatate pe lungime.
- preparam crema. Mixam smantana (cu 2 linguri de zahar, daca frisca nu e indulcita deja) pana obtinem frisca. Amestecam mascarponele cu laptele condensat apoi cu frisca batuta si omogenizam cu o spatula.
- Asezam jumatate de crema intre cele 2 jumatati de blat de prajitura. Restul de crema il intindem pe deasupra prajiturii. Apoi topim pe bain-marie ciocolata alba si ornam dupa plac.
- Lasam la frigider (de preferat peste noapte), apoi savuram.
- Pofta buna la prajitura raffaello!