prajitura raffaello poza final

PRAJITURA RAFFAELLO CU CREMA MASCARPONE

Într-o zi, pe înserate,
Niște ingrediente, delicioase toate,
S-au îmbinat armonios
Într-o prăjitură cu parfum de cocos.

INGREDIENTE pentru blat

  • 7 oua
  • 150 gr. de zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri nuca de cocos
  • 40 ml ulei
  • 30 ml apa
  • 1 plic praf de coptprajitura raffaello poza 1

ingrediente pentru crema

  • 500 gr mascarpone
  • 200 ml lapte condensat indulcit
  • 50 gr nuca de cocos
  • 200 ml smantana pentru friscaprajitura raffaello poza 5

ingrediente pentru topping

  • 100 gr ciocolata alba

PLAN DE LUCRU prajitura Raffaello

  1. preparam blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Frecam galbenusurile cu uleiul. Batem albusurile spuma turnand cate putina apa. Spre final presaram zaharul si mixam pana ce spuma de albusuri se tine pe tel.  prajitura raffaello poza 2Adaugam galbenusurile peste albusuri si incorporam cu o spatula de silicon. prajitura raffaello poza 3Presaram si faina amestecata cu praful de copt si omogenizam . Adaugam treptat si nuca de cocos.prajitura raffaello poza 4
  2. Turnam compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt (40x 30 cm) si  lasam la cuptor pentru aproximativ 25 de minute, pana trece testul scobitorii.
  3. taiem blatul racit pe jumatate pe lungime.
  4. preparam crema. Mixam smantana (cu 2 linguri de zahar, daca frisca nu e indulcita deja) pana obtinem frisca. Amestecam mascarponele cu laptele condensat apoi cu frisca batuta si omogenizam cu o spatula.
  5. Asezam jumatate de crema intre cele 2 jumatati de blat de prajitura. Restul de crema il intindem pe deasupra prajiturii. Apoi topim pe bain-marie ciocolata alba si ornam dupa plac.prajitura raffaello poza 6
  6. Lasam la frigider (de preferat peste noapte), apoi savuram.
  7. Pofta buna la prajitura raffaello! prajitura raffaello poza 7 prajitura raffaello poza 8

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celor 1.502 abonați

Locuri de muncă bucătari
Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010