Lansez un concurs de osanale
Pentru prăjitura cu fructe tropicale
E o foarte simplă provocare
Vorbim de superlative culinare.
INGREDIENTE pentru blat
ingrediente pentru crema
- 200 gr. lapte condensat indulcit
- 400 ml smantana pentru frisca
- 5 gr gelatina
ingrediente pentru topping
- 1 compot cu fructe tropicale de la SunFood
PLAN DE LUCRU prajitura cu crema din lapte
- preparam blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Frecam galbenusurile cu uleiul. Batem albusurile spuma turnand cate putina apa. Spre final, presaram zaharul si mixam pana spuma de albusuri se tine pe tel. Adaugam galbenusurile peste albusuri si incorporam cu o spatula de silicon. Presaram si faina si omogenizam.
- Turnam compozitia intr-o forma termorezistenta de dimensinuea cuptorului tapeta cu hartie de copt si lasam la cuptor pentru aproximativ 25 de minute, pana trece testul scobitorii
- taiem blatul racit pe jumatate.
- preparam crema. Lasam gelatina in 50 ml apa rece (sau putem folosi zeama de compot) sa se hidrateze timp de 10 minute, apoi o punem pe foc si o lasam pana se dizolva complet (atentie sa nu ajunga la puntul de fierbere pentru ca isi pierde proprietatile). O lasam sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei apoi o adaugam peste laptele condensat indulcit si amestecam pana se omogenizeaza complet. Separat in alt bol mixam smantana pana obtinem frisca, apoi incorpram peste amestecul de lapte condensat. Omogenizam cu spatula de silicon.
Asezam crema astfel obtinuta intre cele 2 jumatati de blat de prajitura - Deasupra prajiturii presaram fructele din compot apoi acoperim cu un strat generos de tort-gelle Preparam tort-gelee conform instructiunilor de pe ambalaj.
- Pofta buna la prajitura cu crema din lapte!