prajitura pufoasa

PRAJITURA PUFOASA CU FRUCTE TROPICALE

Când este ger de nu ieșim din casă
Ne dedăm la aroganțe colosale:
Savurăm prăjitură pufoasă
Cu însorite fructe tropicale.

INGREDIENTE pentru blat

  • 4 oua
  • 150 gr faina
  • 150 gr zahar tos
  • 75 gr unt topit
  • 1 plic praf de copt prajitura cu fructe tropicale poza 1

pentru crema

  • 200 gr crema de branza
  • 250 gr ricotta
  • 100 gr lapte condensat indulcit

pentru topping

  • o  compot cu fructe tropicale de la SunFood

PLAN DE LUCRU prajitura pufoasa

  1. separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,  apoi adaugam treptat 100 gr de zahar tos si mixam pana obtinem o spuma ferma care sta „bat”.prajitura pufoasa
  2. mixam restul de zahar tos cu galbenusurile.
  3. turnam galbenusurile peste albusuri si omogenizam cu o spatula. prajitura cu fructe tropicale poza 3
  4. adaugam, alternand, untul topit si faina amestecata cu praful de copt. Incorporam tot cu o spatula de plastic sau o lingura de lemn, pana obtinem compozitia.prajitura cu fructe tropicale poza 4
  5. intindem compozitia intr-o tava (dimensiune 35×20 cm), unsa cu unt.
  6. bagam la cuptorul incins la 170 grade pentru apoximativ 20 -25 de minute, pana se rumeneste.prajitura cu fructe tropicale poza 5
  7. Pentru crema, amestecam crema de branza cu branza ricotta, apoi adaugam laptele condensat si omogenizam cu o spatula de silicon.prajitura cu fructe tropicale poza 8
  8. Insiropam blatul racit cu zeama de la compot. prajitura cu fructe tropicale poza 7Intindem crema de branza peste blatul insiropat, apoi presaram fructele tropicale din compot.prajitura pufoasa
  9. Savurati o bucata de prajitura pufoasa cu fructe tropicale. Pofta buna!

 


1 Comment
Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020