PRAJITURA CU CREMA ALBA SI FRUCTE DE SEZON

Ce avem noi în castron?
Niște fructe de sezon,
Pregătite de-aventură:
Pleacă într-o prăjitură!

INGREDIENTE pentru blat

  • 180 gr. de zahar
  • 12 linguri faina
  • jumatate de plic praf de copt
  • 50 ml ulei
  • 40 ml apa
  • 8 oua

ingrediente pentru crema

  • 900 ml lapte
  • 100 gr. ciocolata alba
  • 90 gr amidon
  • 120 gr zahar pudra
  • 200 gr unt la temperatura camerei

pentru stratul de capsuni

  • 300 gr capsuni
  • 100 gr zahar

pentru topping

  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 200 gr cirese

PLAN DE LUCRU prajitura cu crema alba si fructe de sezon

Mai intai și mai intai preparam blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Frecam galbenusurile cu uleiul. Batem albusurile spuma, turnand apa, putin cate putin. Spre final, presaram zaharul si mixam pana cand spuma de albusuri ramane pe tel.

Adaugam galbenusurile peste albusuri si incorporam cu o spatula de silicon.

Presaram si faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam . Am folosit acest blat de prajitura si la prajitura cu crema mascarpone si ananas.

Turnam compozitia intr-o forma tapeta cu hartie de copt (35×25 cm)

si lasam la cuptorul incins la 175 de grade pentru aproximativ 30 de minute, pana trece testul scobitorii.

Lasam blatul sa se raceasca, il scoatem de pe hartia de copt, apoi il taiem pe jumatate longitudinal.

Acum este momentul sa preparam crema. Amestecam intr-un bol 150 ml de lapte cu amidonul. Separat punem restul de lapte (750 ml) impreuna cu zaharul si ciocolata alba.

Lasam pe foc mic amestecand cu un tel pana la topirea completa a ciocolatei albe. Cand laptele incepe sa fiarba, adaugam amestecul de amidon si amestecam continuu cu telul, pentru a evita formarea cocoloaselor. Cand obtinem consistenta unei budinci, luam de pe foc. Adaugam treptat cate o bucata de unt si omogenizam cu un tel. Continuam procedeeul pana la terminarea untului si dizolvarea lui completa in crema de lapte.

prajitura cu crema de lapte

Lasam crema sa se raceasca la temeparura camerei.

Pentru stratul de capsuni, tocam marunt fructele. Am gasit capsuni care erau foarte dulci si parfumate, deci nu au necesitat foarte mult zahar. Amestecam intr-un vas capsunile cu zaharul

si lasam pe foc pana se dizolva zaharul.

Pentru asamblarea prajiturii, peste partea de blat de jos asezam un strat de capsuni

prajitura cu crema de lapte

apoi crema de lapte

si cealalta parte de blat.

Apoi acoperim cu frisca rezultatat din mixarea smantanei pentru frisca. Click aici pentru a afla cum se prepara frisca naturala.

Acoperim cu cirese sau cu ce orice alte fructe doriti.

prajitura cu crema de lapte

Lasam la frigider pentru cateva macar cateva ore, daca nu chiar peste noapte.

Pofta buna la prajitura cu crema alba si fructe de sezon!

prajitura cu crema de lapte

1 Comment
Olivia

iunie 6, 2020 @ 19:15

Reply

Normal ca avem mare pofta la o asemenea prajitura.Este foarte binevenita reteta.

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020