Cum preparăm frişca lichidă (naturală)

Mulţi ştiu, dar puţini împărtăşesc şi cu ceilalţi. Atunci când încerci să prepari pentru prima dată frişcă lichidă, trebuie să ştii câteva lucruri esenţiale ca să îţi iasă “ca la carte”. În primul rând, frişca trebuie să fie foarte rece, de la frigider. Cu cinci minute înainte de a o bate, putem să o băgăm chiar în congelator. În al doilea rând, pentru ca frişca să stea “ţeapănă”, e bine să folosiţi şi  întăritor de frişcă.

Ce ne trebuie:
– 300 ml de frişcă lichidă naturală (am folosit Milli. Cu cât e mai grasă, cu atât e mai bună)
– 2 pliculeţe de întăritor de frişcă (ca să iasă tocmai bună pentru ornat)
– un pliculeţ de zahăr vanilat
– 100 gr de zahăr pudră

Cum procedăm:
– turnăm frişca lichidă într-un bol de plastic. Mixăm un minut la viteză mică, iar apoi adăugăm întăritorul de frişcă (mixând în continuu). Treptat, creştem viteza mixerului şi adăugăm zahărul vanilat şi zahărul pudră. Mixăm în continuu la viteză mare, până când frişca se întăreşte suficient cât să rămână pe paletele mixerului. Atenţie! Când am ajuns în acest moment, ne oprim. Dacă vom continua să mixăm, frişca se va transforma în unt. Aceasta este diferenţa între frişca vegetală şi frişca naturală.


3 Comments
Elena

august 14, 2010 @ 09:06

Reply

Oricat ar parea de “naturala”, eu din cea vegetala nu folosesc pentru ca am citit ce scrie pe ambalaj si m-au lasat masca ingredientele nenaturale! Asta, chiar daca ingrasa, o folosesc in cantitati mici pentru mine, asa de pofta, iar ceilalti din familie cu placere. Numai ca nu folosesc intotdeauna intaritor, pentru ca el contine si amidon de porumb si de cartofi, asa ca folosesc o lingurita de amidon de porumb, la inceput, ca sa se dizolve, ca la Pavlova. Numai ca nu trebuie pastrata mai mult de 24 de ore in frigider, daca are amidon, pentru ca se strica foarte repede.

hapleablog

august 14, 2010 @ 15:00

Reply

Mersi de pont cu amidonul. Am folosit intaritator pentru ca frisca trebuia sa fie de decor si sa stea “teapana”

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020