Plăcințelele gustoase
La cuptor se fac pufoase
Nu le prăjim în ulei
Le vrem cât mai sănătoase
INGREDIENTE pentru aluat
- 500 gr. faina
- 25 gr drojdie proaspata
- 4 linguri de zahar
- apa minerala
- coaja de portocala/lamaie
pentru umplutura
- 250 gr branza dulce
- 4 linguri zahar (am folosit zahar brun)
- 1 ou
- merisoare
- optional galbenus pentru uns deasupra
PLAN DE LUCRU
- frecam drojdia cu zaharul pana se formeza o pasta pe care o turnam intr-o adancitura formata in faina
- Adaugam treptat apa minerala si framantam pana se formeza un aluat. Amestecam in aluat coaja de portocala si lamaie.
- Lasam la crescut la cald jumatate de ora
- din aluatul crescut luam cate o mana de aluat si intindem cu sucitorul
umplem cu amestecul de branza, ou, merisoare si zahar
- ”Sigilam” placinta cu ajutorul unei furculite. Asezam placintelele in tava de la cuptor acoperita cu foaie de copt
- bagam la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute pana se rumenesc frumos deasupra.
- le putem pudra cu zahar
- pofta buna!
Rocsy Ciobanu
ianuarie 18, 2015 @ 11:12
Cat de bune sunt…
olivia
ianuarie 18, 2015 @ 12:35
Intr-adevar sunt sanatoase.