PASCA CU ALUAT DE COZONAC

Mai sunt câteva nopți până la Înviere
Cuptorul e încins, bucătăria-i vraiște,
Desertul delicios e gata de tăiere
Deocamdată, mielul încă … paște.

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina
  • 50 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 25 gr drojdie
  • 3 linguri de zahar
  • coaja de la o lamaie
  • coaja de la portocala
  • 2 oua

pasca cu aluat de cozonac poza 1pentru umplutură

  • 400 gr branza dulce
  • 150 gr zahar
  • stafide
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 2 oua

pasca cu aluat de cozonac poza 7

PLAN DE LUCRU

 

  1. diluam drojdia in cateva linguri de lapte caldut pasca cu aluat de cozonac poza 2
  2. laptele ramas il incalzim putin (trebuie sa fie doar caldut), dizolvam zaharul , adaugam pe rand coaja de portocala si coaja de lamaie pasca cu aluat de cozonac poza 3
  3. punem faina in bolul in care framantam coca, in mijloc turnam drojdia diluata pasca cu aluat de cozonac poza 4 apoi amestecul de lapte, zahar si coaja de lamaie si portocala. Framantam bine. Adaugam intre timp si cele 2 oua si spre final incorporam in coca si uleiul. Se framanta bine pana obtinem un aluat omogen pasca cu aluat de cozonac poza 5
  4. lasam la crescut la cald aproximativ 1 orapasca cu aluat de cozonac poza 6
  5. compozitia pentru umplutura o obtinem prin amestecarea branzei cu ouale, stafidele si zaharul pasca cu aluat de cozonac poza 8
  6. am impartit aluatul in doua. O jumatate o impartim in trei mingiute pasca cu aluat de cozonac poza 9Din ele formam 3 suluri subtiri de lungime egala (suficient cat sa acopere circumferinta vasului). Apoi impletim in 3 pasca cu aluat de cozonac poza 10Jumatatea de aluat se intinde intr-un vas cu peretii detasabili acoperit (diametru 25 cm) cu foaie de copt . Apoi intepam cu o furculita aluatul pt a nu creste foarte mult pasca cu aluat de cozonac poza 11
  7. Asezam pe margine aluatul impletit pasca cu aluat de cozonac poza 12 In mijloc adaugam amestecul de branza  pasca cu aluat de cozonac poza 13Apoi ungem  cu galbenusul de ou pasca cu aluat de cozonac poza 14
  8. Lasam la cuptorul incins la 180 grade pentru aproximativ 40 minute, pana se rumeneste frumos deasuprapasca cu aluat de cozonac poza 15pasca cu aluat de cozonac poza 16
  9. pofta buna! pasca cu aluat de cozonac poza 17 pasca cu aluat de cozonac poza 18

 


5 Comments
Rocsy Ciobanu

aprilie 15, 2014 @ 20:23

Reply

O pasca grozava. Asta este pasca copilariei, cu aluat de cozonac!

Andreea

mai 7, 2014 @ 13:04

Reply

Chiar ca este grozava ! Aceasta reteta o fac de vreo trei ani la fiecare Paste, dar problema cea mai mare este aspectul, nu imi ies cum trebuie impletiturile. In rest, reteta care o am eu este la fel ca aceasta postata de tine. Exista multe, dar aceasta mi se pare cea mai buna. Insa, mai trebuie sa lucrez la exterior. O sa ma orientez de la tine…poate, poate iese asa cum trebuie.

Lubita

aprilie 20, 2016 @ 14:24

Reply

Insfarsit gasesc si eu o pasca traditionala corect pregatita,chiar si cu umpletitura de pe margini,doar crucea mai lipseste dar merge si asa!
M-am saturat sa tot citesc zilnic retete de pasca dar la ingrediente are ciocolata,tot felul de fructe si mai nou,am vazut si cu crema;asa ceva este inadmisibil sa numesti preparatul PASCA!!
Scuze dar m-a luat valul!!
O zi buna si felicitari!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020