Prajitura aromata cu mere a la Gordon Ramsay

Gordon Ramsay ne recomanda sa ne incalzim iarna cu o delicioasa prajitura cu mere. Bucatarul scotian a postat reteta pe Facebook. Abia asteptam sa o punem in practica, in zilele geroase de ianuarie. prajitura aromata mere

INGREDIENTE

  • 1 kg de mere de placinta
  • 2 mere ionatane
  • 30 gr de unt (plus unt pentru uns tava)
  • sucul de la o lamaie
  • 225 gr faina
  • o lingurita si jumatate de praf de copt
  • jumatate de lingurita de bicarbonat
  • un sfert de lingurita de sare de mare fina
  • 175 gr zahar brun
  • o lingurita de scortisoara macinata
  • o lingurita de ghimbir macinat
  • un ou batut
  • 50 ml ulei de masline
  • dulceata de caise pentru “glazura”
  • 1-2 lingurite de apa

 

gordonPLAN DE LUCRU

  1. Curatati si feliati merele de placinta. Puneti-le intr-o tigaie cu zaharul si untul. Lasati-le la flacara mare timp de aproximativ 15 minute, pana cand pulpa se inmoaie total, iar excesul de apa este eliminat. Transferati-le intr-un castron si lasati-le sa se raceasca complet. Ar trebui sa aveti cam 475 gr de piure de mere.
  2. Incalziti cuptorul la 170 de grade Celsius (cifra 3 pentru cuptoarele cu gaz). Ungeti cu unt o forma cu diametrul de 23 cm, cu fund detasabil.
  3. Curatati si taiati in felii subtiri merele ionatane si lasati-le intr-un castron. Stropiti-le cu o buna parte din zeama de lamaie si cu apa.
  4. Intr-un castron mare, amestecati faina, praful de copt, bicarbonatul, sarea, zaharul, gimbirul si scortisoara. Faceti o gaura in mijloc pentru ou, uleiul de masline si piureul de mere. Framantati pana cand ingredientele se omogenizeaza bine.
  5. transferati “aluatul” in forma de copt. Nivelati cu o spatula. Bagati la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
  6. scoateti prajitura de cuptor si adaugati rapid deasupra, in cercuri concentrice, feliile de mar ionatan. Ungeti cu ce a mai ramas din zeama de lamaie
  7. bagati inapoi la cuptor pentru aproximativ 30-35 de minute.
  8. incalziti pe foc dulceata de caise, pana devine lichida. Ungeti cu ea prajitura scoasa din cuptor.

 


5 Comments
Claudia Mic

decembrie 30, 2013 @ 17:31

Reply

Iti doresc multa, multa sanatate, putere de munca si multe retete delicioase pe blog. 2014 sa fie un an magic si plin de realizari!

Dorina

decembrie 30, 2013 @ 21:18

Reply

Interesanta , eu sunt amatoare de prajituri/placinte cu mere.

miremirc

decembrie 31, 2013 @ 22:48

Reply

La multi ani ! Multa sanatate si numai bucurii !

Aurica

ianuarie 13, 2014 @ 19:23

Reply

atata de aromata incat cand ma uit la poza cu prajitura imi vine gustul in gura, delicioasa si savuroasa, poate a mai ramas o felie si pentru mine 😀

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020