Se-apropie ziua în care
Bem 44 de pahare.
Și ca să nu amețim
Mucenici de post servim!
INGREDIENTE
- 500 gr. faina
- 25 gr drojdie proaspata
- 75 gr de zahar
- 50 ml ulei
- apa minerala
- coaja de portocala/lamaie
pentru topping
- 4 linguri de miere
- 100 gr nuca macinata
PLAN DE LUCRU
- frecam drojdia cu zaharul pana se formeza o pasta pe care o turnam intr-o adancitura formata in faina (poza 2).
- Adaugam treptat apa minerala si uleiul si framantam pana se formeza un aluat. Amestecam in aluat coaja de portocala si lamaie.
Lasam la crescut la cald jumatate de ora (poza 3) - din aluatul crescut luam cate o mana de aluat si intindem doua suluri de lungime egala (poza 5), pe care le impletim. Apoi modelam in forma de opt. Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt (poza 6).
- bagam la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute, pana se rumenesc frumos deasupra. (poza 8). Le ungem cu miere cat sunt calde (poza 9), apoi presaram nuca macinata (poza 10).
- Pofta buna
doina
martie 6, 2015 @ 07:54
Toate retetele tale de pe blog sunt bine explicate si…..reusesc.FELICITARI
Simona
martie 7, 2015 @ 21:42
Foarte faini au iesit! Maine fac si eu, dar nu de post.