MUCENICI MOLDOVENESTI DE POST

Se-apropie ziua în care
Bem 44 de pahare.
Și ca să nu amețim
Mucenici de post servim!

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 75 gr de zahar
  • 50 ml ulei
  • apa minerala
  • coaja de  portocala/lamaie

mucenici moldovenesti de post poza 1

pentru topping

  • 4 linguri de miere
  • 100 gr  nuca macinata

mucenici moldovenesti de post poza 7

PLAN DE LUCRU

  1. frecam drojdia cu zaharul pana se formeza o pasta pe care o turnam intr-o adancitura formata in faina (poza 2). mucenici moldovenesti de post poza 2
  2. Adaugam treptat apa minerala si uleiul si framantam pana se formeza un aluat. Amestecam in aluat coaja de portocala si lamaie.
    Lasam la crescut la cald jumatate de ora (poza 3)mucenici moldovenesti de post poza 3
  3. din aluatul crescut luam cate o mana de aluat si intindem doua suluri de lungime egala (poza 5), mucenici moldovenesti de post poza 4pe care le impletim. Apoi modelam in forma de opt. Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt (poza 6).mucenici moldovenesti de post poza 5mucenici moldovenesti de post poza 6
  4. bagam la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute, pana se rumenesc frumos deasupra. (poza 8). mucenici moldovenesti de post poza 8Le ungem cu miere cat sunt calde (poza 9), mucenici moldovenesti de post poza 9apoi presaram nuca macinata (poza 10).mucenici moldovenesti de post poza 10
  5. Pofta buna mucenici moldovenesti de post poza 11 mucenici moldovenesti de post poza 12

 


2 Comments
doina

martie 6, 2015 @ 07:54

Reply

Toate retetele tale de pe blog sunt bine explicate si…..reusesc.FELICITARI

Simona

martie 7, 2015 @ 21:42

Reply

Foarte faini au iesit! Maine fac si eu, dar nu de post.

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020