Melci cu nucă și cu scorțișoară,
Clasici ca Dan Spătaru în muzica ușoară…
INGREDIENTE pentru aluat
- 500 gr faina
- 260 ml lapte
- 10 gr drojdie uscata
- 50 gr unt la temp camerei
- 50 gr zahar
- 1 ou
- 1 praf de sare
- 50 gr nuca macinata
- 2 linguri cacao sau nesquik
- 2 linguri de zahar
- 1 lingurita scortisoara
- 50 gr unt moale
ingrediente pentru topping
- 50 gr ciocolata alba
- 2 linguri de lapte
- merisoare
PLAN DE LUCRU cinnamon rolls
- amestecam faina cu drojdia uscata, apoi adaugam laptele caldut in care am topit zaharul. Adaugam oul, apoi untul (care la fel de bine poate fi si topit daca nu aveti timp sa il lasati sa se inmoaie la temperatura camerei). Omogenizam bine.
- Framantam pana obtinem un aluat lipicios.
Il lasam la crescut 45 minute, in mediu cald.
Pentru umplutura, amestecam intr-un bol nuca macinata cu zaharul, cacaua si scortisoara. - Impartim aluatul in doua. Luam fiecare jumatate si o intindem cu sucitorul in forma dreptunghiulara. Intindem pe toata suprafata jumatate din umplutura.
- rulam si apoi taiem ruloul in felii groase de aproximativ doi centimetri
- asezam feliile de rulouri in tava acoperita cu hartie de copt si mai lasam la crescut 15 minute
- bagam in cuptorul incins la 180 de grade si lasam cam 20 de minute, pana se rumenesc
- dupa ce scoatem rulourile din cuptor, pregatim toppingul. Este o operatiune foarte simpla: topim ciocolata pe baie de abur si omogenizam cu doua linguri de lapte.
- adaugam toppingul, plus cateva merisoare, pentru echilibrarea gustului
Pofta buna la cinnamon rolls! Din acelasi aluat, se pot face si deliciosi melci cu carne tocata de pui.