În Grecia de vis mâncarăm noi
Pâine cu brânză și cu usturoi
Yummi! Ne-a plăcut așa de tare
De-am refăcut rețeta la noi între hotare.
INGREDIENTE
- 500 gr faina
- 300 ml lapte
- un ou
- un plic de drojdie uscata
- 30 ml ulei de masline
- un praf de sare
- 3 lingurite de usturoi granulat
- 100 gr branza Gouda
- 2 lingurite oregano uscat
PLAN DE LUCRU paine cu branza
- mai intai facem aluatul: amestecam drojdia cu laptele caldut si turnam peste faina. Framantam impreuna cu un praf de sare si usturoiul granulat cateva minute Adaugam oul, apoi uleiul si continuam sa framantam pana se incorporeaza si obtinem un aluat care sa nu se lipeasca de maini.
Lasam aluatul la dospit, intr-un mediu cald, aproximativ 30 de minute (pana isi dubleaza volumul).
- dam branza prin razatoare (putem folosi si cascaval) si o amestecam cu oregano
- impartim aluatul in doua. Cu ajutorul sucitorului, obtinem doua foi rotunde, asemanatoare blatului de pizza
- presaram branza pe jumatate din foaie.
Aducem jumatatea fara branza peste jumatatea acoperita cu branza si „sigilam” bine marginile
lasam paine cu branza in cuptorul incins la 180 de grade pana se rumeneste (aproximativ 30 de minute) - pofta buna!
- Consumat ca atare, tinctură sau pulbere, usturoiul este recomandat în guturai, răceli, arteroscreloză, boli reumatice, afecţiuni digestive, pneumopatii, gripă, bronşită cronică, astm, tuse, febră, hipertensiune, hipercolesterolemie, infecţii bacteriene, artroză, paraziţi intestinali, gută, meteorism abdominal, gastrite, diabet, şi tulburări de ritm cardac.
În afecţiuni externe se pot pune cataplasme cu usturoi sau comprese cu sirop din usturoi pentru tratarea piciorului de atler, candidozei vaginale, acneei, pitiriazisului, arsurilor, ulceraţiilor cutanate, abceselor tegumentare sau a verucilor vulgare.