Biscuiți buni și pufosi
Pentru copii mofturoși:
Porcușori, cerbi, ursuleți,
Să crească mari și isteți.
INGREDIENTE
- 250 gr faina
- 50 gr unt rece
- 120 ml lapte dulce
- 100 gr branza dulce (de vaci)
- 30 gr parmezan razuit
- 1 varf de lingurita praf de copt
- 1 praf de sare (optional)
PLAN DE LUCRU biscuiti pufosi cu branza dulce
- in bolul in care am pus faina amestecata cu praful de copt, adaugam branza de vaci, parmezanul si untul (taiat bucati mai mici). Daca doriti mai sarati, puteti adauga si un praf de sare. Eu i-am facut fara sare, singurul ingredient sarat fiind parmezanul. Mi s-au parut ok asa mai putin sarati, tinand cont ca i-am pregatit pentru un copil de un an si jumatate.
- Omogenizam bine toate ingredientele si framantam pana obtinem o coca care se dezlipeste usor de pe degete.
Pe un plan intins, tapetat cu faina, intindem aluatul cu sucitorul (de preferat sa il lasam un pic mai grosut 5 cm). Daca ii lasam mai grosi vor fi mai pufosi, daca lasam aluatul mai subtire vor fi un pic mai crocanti. Depinde ce textura doriti pentru cei mici. Sunt deliciosi in ambele variante.
- I-am decupat cu forme de animale. Cu cat mai haioase formele, cu atat mai interesante sunt pentru cei mici.
Apoi ii asezam intr-o tava (de dimensiunea cuptorului) tapetata cu foaie de copt.
- Lasam pentru aproximativ 20 minute in cuptorul incins la 170 grade . Fursecurile trebuie sa se rumeasca usor pe deasupra, insa nu excesiv, sa verificam sa nu se arda pe partea de jos.
- Pofta buna la biscuiti pufosi cu branza dulce!
Acesti biscuiti sunt foarte buni si pentru cei mici insa nu vor fi de refuzat nici de catre cei mari, atunci cand vrem sa rontaim ceva. Sunt buni calzi, dar si reci a doua zi.