bascute-cu-gem-de-gutui-poza-final

BASCUTE CU GEM DE GUTUI

Un crocodil și o maimuță
Se delectau cu o băscuță.
Sunt abordați de-un melc hai-hui:
„Are și topping dulce de gutui?”

INGREDIENTE pentru aluat

  • 300 gr faina
  • ½ plic drojdie uscata
  • 200 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 1 ou

pentru umplutura

pentru uns pe deasupra

  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura de lapte

PLAN DE LUCRU bascute cu gem

  1. Mai intai facem maiaua: incalzim laptele cu zaharul si amestecam cu drojdia uscata. Lasam 15 minute in mediu cald. Ar trebui sa isi dubleze volumul in acest timp.
  2. Punem faina intr-un castron mare. Facem o adancitura in centru, unde adaugam maiaua. Incorporam maiaua, apoi adaugam oul. Framantam pana obtinem un aluat elastic, care nu se lipeste de maini. Acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam la dospit in mediu cald cel putin o jumatate de ora.bascute-cu-gem-de-gutui-poza-1Putem lasa chiar si mai mult, nu e problema. Important este sa lasam maiaua sa „lucreze”.
  3. Luam aluatul crescut si il impartim in doua. Intindem aluatul cu sucitorul astfel incat sa obtinem o grosime de aproximativ 1 cm. Decupam cu gura unui pahar. Noi am obtinut 10 bascute (cate 5 din fiecare jumatate de aluat). bascute-cu-gem-de-gutui-poza-2Asezam bascutele intr-o tava de cuptor, acoperita cu hartie de copt.  bascute-cu-gem-de-gutui-poza-3Le mai lasam la crescut in mediu cald aproximativ 30 min. Cu fundul paharului (sa fie un diametru mai mic), apasam in centrul fiecarei bascute. bascute-cu-gem-de-gutui-poza-5Ungem cu galbenus de ou amestecat cu lapte. bascute-cu-gem-de-gutui-poza-6Punem cate o lingurita de gem de gutui in centrul fiecarei bascute. bascute-cu-gem-de-gutui-poza-7Va iesi ceva delicios.
  4. Lasam  pentru aproximativ 20 minute in cuptorul incins la 180 de grade, pana cand se rumenesc frumos deasupra.
  5. Pofta buna la bascute cu gem de gutui.bascute cu gem
  6. Putem face diverse alte umpluturi pentru bascute. Le putem umple cu branza dulce sau sarata, in amestec cu verdeata, cu spanac, cu mere…si lista poate continua. Depinde de preferintele culinare sau de imaginatia fiecaruia.

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celor 1.409 abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010