STRUDEL CU DOVLEAC

E groază printre dovleci!
Vine Halloween-ul, deci
Unul mai isteț de fel
S-a ascuns într-un ștrudel…

INGREDIENTE

  • 100gr unt (50 pt aluat, separat 50 gr amestecam cu 1  lingura faina)
  • 100 gr smantana grasa
  • 1 ou mic
  • 250 gr faina

pentru umplutura

  • 500 gr dovleac razuit
  • 2-3 linguri zahar brun
  • 1 lingurita scortisoara

 

PLAN DE LUCRU strudel cu dovleac

 

  1. Amestecam ingredientele pentru aluat pana se formeaza o coca strudel cu dovleac poza 1
  2. frecam untul ramas (50grame) cu o lingura de faina pana obtinem o pasta .
  3. Intindem aluatul cu un sucitorstrudel cu dovleac poza 2apoi ungem toata suprafata cu pasta de unt strudel cu dovleac poza 3
  4. Rulam si taiem in trei bucati egalestrudel cu dovleac poza 4Fiecare bucata se va inchide la capete pentru a nu iesi untul , apoi le invelim in folie alimentara strudel cu dovleac poza 5Lasam la frigider aproximativ 3 ore.
  5. Intre timp preparam umplutura. Calim dovleacul razuit impreuna cu zaharul si scortisoara  strudel cu dovleac poza 6Lasam sa se raceasca.
  6. Dupa cele 3 ore scoatem aluatul din frigider si intindem cu sucitorul fiecare bucata in parte. Umplem cu compozitia de dovleac strudel cu dovleac poza 7apoi rulam usor si asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt  strudel cu dovleac poza 8Lasam la cuptor pentru aproximativ 45 minute,  pana se rumeneste deasuprastrudel cu dovleac poza 9
  7. Pofta buna la strudel cu dovleac! strudel cu dovleac poza 10

 


2 Comments
matilda

octombrie 31, 2015 @ 11:59

Reply

foarte bun si frumos prezentat
asa cum explici pare sa fie foarte usor
o zi buna,succes in continuare

hapleablog

octombrie 31, 2015 @ 13:12

Reply

Multumesc frumos!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020