Urmează-ne sfatul și-ai să vezi
Cum un desert perfect poți prepara
Sortită e dulceața de nuci verzi
Pentru prăjitura cu ricotta.
INGREDIENTE
- 4 oua
- 4 linguri de faina
- 150 gr zahar tos
- 250 gr ricotta
- coaja de lamaie, coaja de portocala
- 50 gr fulgi de ciocolata
- dulceata de nuci verzi (am folosit de la Naturelo)
PLAN DE LUCRU
- separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam treptat jumatate din cantitatea de zahar si mixam pana obtinem o spuma care sta “bat”.
- mixam restul de zahar cu galbenusurile. pana cand acestea isi dubleaza volumul. Apoi adaugam ricotta si mixam pana se incorporeaza completIncorporam si faina tot cu mixerul.
- Adaugam fulgii de ciocolata si coaja de citrice si amestecam cu o spatula
- Treptat adaugam albusurile peste galbenusuri si omogenizam cu spatula
- intindem compozitia intr-o tava (diametru 24 cm), tapetata cu hartie de copt.
- bagam la cuptorul incins la 170 grade pentru apoximativ 40 de minute, pana se rumeneste apoi lasam sa se raceasca in cuptor .
Cand aceasta este complet racita pudram cu zahar si adaugam un plus de savoare cu dulceata de nuci verzi de la Naturelo - pofta buna!
Mary Udrea
iunie 22, 2014 @ 13:50
Wow, ce bine suna cu dulceata de nuci verzi!!!
simonacallas
iunie 25, 2014 @ 12:22
Felicitari, arata divin!
Niciodată n-am mâncat
Aşa dulce rafinat 🙂