PASTE CU SPANAC ȘI RICOTTA

paste cu spanac si branza ricotta 12

Circulă zvonul că era mâncarea preferată a lui Popeye Marinarul, atunci când avea poftă de paste.

Ce îţi trebuie pentru 6 porţii – poza1:
– 400 gr de paste
– 500 gr de spanac
– 200 gr de smântână
– 250 gr ricotta
– 200 gr cașcaval
– sare, piper
– 4 căței de usturoi

Plan de lucru:
– punem spanacul în apă cu sare, pe foc (poza 2). După ce începe să fiarbă, mai lăsăm cinci minute și îl scurgem.
– pregătim toate ingredientele (curățăm usturoiul, răzuim cașcavalul, etc.) – poza 3
– omogenizăm smântâna cu ricotta și cu usturoiul pisat (poza 4). Adăugăm, apoi spanacul tocat mărunt (poza 5) și amestecăm (poza 6).
– între timp fierbem pastele, le scurgem și le așezăm într-o tavă de yenna (poza 7). Le amestecăm cu compoziția de spanac, ricotta, smântână și o parte din cașcavalul răzuit. Condimentăm cu sare și piper (pozele 8 și 9)
– presărăm pe deasupra restul cașcavalului răzuit (poza 10). Băgăm la cuptor până se topește și rumenește cașcavalul de deasupra (poza 11)
– poftă bună! (poza 12)

Timp de preparare: 40 de minute
Preţ: 4 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)


6 Comments
Lia

decembrie 9, 2010 @ 21:24

Reply

Suna bine.
Eu sunt fan spanac .
Daca mai sunt si paste si branzeturi,cu atat mai bine. 🙂

elena

decembrie 11, 2010 @ 15:53

Reply

este o reteta noua cred ca este foarte buna sunteti de nota10 felicitari

hapleablog

decembrie 11, 2010 @ 21:05

Reply

Lia, imi pare bine ca te incanta reteta.
Elena, merci frumos.

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020