PIZZA CALZONE

În orice colț al lumii te-ai afla,
Te simți ca acasă dacă mănânci pizza.
Fie că ești din București sau Pordenone
Te uiți în meniu după calzone.

INGREDIENTE pentru aluat

  • 300 gr faina
  • 1/2 pliculet de drojdie uscata
  • 1 praf sare
  • apa calduta (aproximativ 150 ml)
  • 25 ml ulei de masline

pentru umplutura

  • 300 gr ciuperci (fierte 7 minute, apoi scurse bine si taiate marunt)
  • 150 gr cascaval razuit
  • 150 gr gorgonzola
  • 1 ardei rosu taiat fasii subtiri
  • 200 gr sunculita ( jambon)
  • 1 lingura pasta de rosii

pizza calzone poza 2

PLAN DE LUCRU

 

  1. facem mai intai aluatul asa cum am invatat (CLICK AICI), iar apoi il lasam la dospit la cald cel putin 30 min.
  2. Aluatul crescut il impartim in  4 ” mingiute “ si le mai lasam la crescut 10- 15 minute pizza calzone poza 1Intindem subtire  fiecare  mingiuta de aluat cu sucitorul aproximativ 30 cm diametru ( verificam sa intre in tava de la cuptor) pizza calzone poza 3Intindem pe fiecare jumatate de aluat pasta de rosii, apoi adaugam ¼ din ciuperci, ardei, gorgonzola si sunca pizza calzone poza 4Apoi presaram ¼ din cascavalul razuit pizza calzone poza 5Unim cele 2 jumatati, lipind marginile pizza calzone poza 6
  3. Ungem cu ulei de maslinepizza calzone poza 7
  4. Lasam la cuptorul incins la 190 grade, pentru 15-20 minute.pizza calzone poza 8
  5. pofta buna!pizza calzone poza 9

 


3 Comments
Sidy

iulie 30, 2014 @ 07:02

Reply

O portie , va rog frumos si eu, ca tare fain arata !
No bineeeee…..poa’sa fie doua bucati !
Deja mi-e o foame de lup…..

Un bucatar

august 20, 2014 @ 18:05

Reply

Arata senzational, felicitari. Nu inteleg de ce altora le iese bine si mie nu. Drojdia uscata nu functioneaza la mine, aluatul se intareste prea rau la exterior iar la interior ramane crud din cauza pastei de rosii. Daca pun drojdie proaspata creste bine, dar nu am rezolvat partea cu umiditatea data de sosul de rosii la interior. Imi place cel mai mult pizza calzone, dar prefer sa o fac desfacuta si sa pun sosul de rosii si ingredientele dupa 5 minute de stat la cuptor, ca sa nu ramana cruda din cauza sosului. Efort mai mare, dar rezolvam problema.
Spor la bucatarit!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020