În orice colț al lumii te-ai afla,
Te simți ca acasă dacă mănânci pizza.
Fie că ești din București sau Pordenone
Te uiți în meniu după calzone.
INGREDIENTE pentru aluat
- 300 gr faina
- 1/2 pliculet de drojdie uscata
- 1 praf sare
- apa calduta (aproximativ 150 ml)
- 25 ml ulei de masline
pentru umplutura
- 300 gr ciuperci (fierte 7 minute, apoi scurse bine si taiate marunt)
- 150 gr cascaval razuit
- 150 gr gorgonzola
- 1 ardei rosu taiat fasii subtiri
- 200 gr sunculita ( jambon)
- 1 lingura pasta de rosii
PLAN DE LUCRU
- facem mai intai aluatul asa cum am invatat (CLICK AICI), iar apoi il lasam la dospit la cald cel putin 30 min.
- Aluatul crescut il impartim in 4 ” mingiute “ si le mai lasam la crescut 10- 15 minute Intindem subtire fiecare mingiuta de aluat cu sucitorul aproximativ 30 cm diametru ( verificam sa intre in tava de la cuptor) Intindem pe fiecare jumatate de aluat pasta de rosii, apoi adaugam ¼ din ciuperci, ardei, gorgonzola si sunca Apoi presaram ¼ din cascavalul razuit Unim cele 2 jumatati, lipind marginile
- Ungem cu ulei de masline
- Lasam la cuptorul incins la 190 grade, pentru 15-20 minute.
- pofta buna!
Sidy
iulie 30, 2014 @ 07:02
O portie , va rog frumos si eu, ca tare fain arata !
No bineeeee…..poa’sa fie doua bucati !
Deja mi-e o foame de lup…..
Un bucatar
august 20, 2014 @ 18:05
Arata senzational, felicitari. Nu inteleg de ce altora le iese bine si mie nu. Drojdia uscata nu functioneaza la mine, aluatul se intareste prea rau la exterior iar la interior ramane crud din cauza pastei de rosii. Daca pun drojdie proaspata creste bine, dar nu am rezolvat partea cu umiditatea data de sosul de rosii la interior. Imi place cel mai mult pizza calzone, dar prefer sa o fac desfacuta si sa pun sosul de rosii si ingredientele dupa 5 minute de stat la cuptor, ca sa nu ramana cruda din cauza sosului. Efort mai mare, dar rezolvam problema.
Spor la bucatarit!