MELCI KRANTZ CU NUCA

Ai mâncat vreodată melci?
E momentul să încerci!
Aceștia nu au casa-n spate
Și sunt gustoși de nu se poate!

INGREDIENTE pentru blat

  • 500 gr. faina
  • 50 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 25 gr drojdie
  • 3 linguri de zahar
  • coaja de la o lamaie
  • coaja de la portocala
  • 2 oua

melci krantz cu nuca poza 1

pentru umplutura

  • 200 gr nuca macinata
  • 150 gr unt la temperature camerei
  • 100 gr zahar
  • 1 galbenus pentru uns deasupra

melci krantz cu nuca poza 7

 

PLAN DE LUCRU

 

 

  1. diluam drojdia in cateva linguri de lapte caldut si un praf de zahar melci krantz cu nuca poza 2
  2. laptele ramas il incalzim putin (trebuie sa fie doar caldut), dizolvam zaharul, adaugam pe rand coaja de portocala si coaja de lamaiemelci krantz cu nuca poza 3
  3. punem faina in bolul in care framantam coca. In mijloc turnam drojdia diluatamelci krantz cu nuca poza 4apoi amestecul de lapte, zahar si coaja de lamaie si portocala. Framantam bine. Adaugam intre timp si cele 2 oua si, spre final, incorporam in coca si uleiul.Se framanta bine pana obtinem un aluat omogenmelci krantz cu nuca poza 5
  4. lasam la crescut la cald aproximativ 1 oramelci krantz cu nuca poza 6
  5. impartim aluatul in 2. Intindem cu sucitorul, apoi ungem cu untul amestecat cu zaharul melci krantz cu nuca poza 8Apoi presaram nuca macinata.melci krantz cu nuca poza 9Rulam si formam doua suluri, pe care le taiem rondele melci krantz cu nuca poza 10
  6. le asezam in tava, apoi ungem cu galbenusul de ou si presaram putin zahar brun melci krantz cu nuca poza 11
  7. lasam la cuptor pana se rumenesc
  8. pofta buna!melci krantz cu nuca poza 12

 


2 Comments
olivia

octombrie 22, 2014 @ 16:24

Reply

Cred ca sunt deliciosi,trebuie incercati.

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020