Ai fiert legume pentru supă
Și nu știi ce să faci cu ele?
Bagă-le-n blender după,
Transformă-le–n chiftele!
INGREDIENTE
- 3 morcovi
- 2 cepe mici
- 1 ardei gras rosu
- 2 bucati radacina de patrunjel
- 1 bucata de telina
- 4 pulpe de pui
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 ou
- pesmet
- sare, piper, condimente pt chiftele
PLAN DE LUCRU chiftele din legume fierte
- Scoatem legumele si carnea din supa clara de pui, dupa ce au fiert
- introducem in blender legumele scurse bine, apoi blenduim si carnea si patrunjelul verde. Le amestecam intr-un bol impreuna cu pesmetul (adaugam pesmet in functie de cat de zemoasa este compozitia), oul si condimentele Formam chiftelele
- Le asezam in tava acoperita cu foaie de copt
- Le lasam sa se rumeneasca la cuptorul incins la 180 de grade (dupa aproximativ 20 minute le intoarcem si le mai lasam 20 de minute).
- Pofta buna! Chiftele din legume fierte sunt la fel de bune ca si chiftelele din carne, din vinete etc.
Legumele fierte par a fi unul dintre cele mai simple preparate, insa nu se intampla intotdeauna asa. Este important sa folosesti vasul corect si sa respecti o anumita durata de timp pentru a obtine ceea ce-ti doresti. Legumele fierte pot fi folosite in foarte multe feluri, de la sosuri la salate, supe si garnituri. „Evita oalele din aluminiu, cele din fonta sau emailate. Este indicat sa folosesti o cratita din otel inoxidabil pentru fierberea legumelor. O alta varianta o reprezinta steamer-ul”, suntem sfătuiți pe retete.acasa.ro. Legumele ar trebui taiate cu un cutit bun, foarte ascutit sau cu un robot de bucatarie . Este important ca legumele sa fie taiate la aproximativ aceeasi dimensiune, pentru a fierbe in mod uniform. Daca insa urmeaza sa le tranformi intr-un piure, nu are importanta cum le tai.
Geta
noiembrie 7, 2015 @ 00:04
In sfarsit am gasit reteta perfecta de chiftelute!Multumesc.