Se poate face în casă,
Este pe placul tuturor
O prăjitură delicioasă
Nu e nevoie de cuptor.
INGREDIENTE
- 200 gr biscuiti cu cacao
- 150 gr de unt
pentru crema
- 800 gr crema de branza
- 4 linguri zahar pudra
- 160 gr ciocolata ( 80 gr ciocolata cu lapte, 80 gr ciocolata dark)
pentru glazura
- 50 ml smantana pt frisca
- 80 gr ciocolata
pentru ornat
- 50 gr ciocolata alba
PLAN DE LUCRU cheesecake de ciocolata
- macinam biscuitii cu mixerul. Topim untul
- turnam untul peste biscuiti si amestecam . Intindem ce obtinem pe fundul unei tavi cu pereti detasabili (diametru 25 cm).
Omogenizam crema de branza cu zaharul pudra. Separat topim ciocolata , apoi o amestecam treptat cu crema de branza si omogenizam cu o spatula (de silicon). - Crema obtinuta o adaugam peste biscuiti Lasam la frigider macar 2 ore, apoi pregatim glazura.
- Pt glazura: incalzim smantana dulce (fara a fierbe), apoi adaugam ciocolata si amestecam pana se topeste complet
- turnam glazura peste crema de branza . Apoi ornam cu ciocolata alba topita (pe bain-marie).
- cheesecake de ciocolata fara coacere este gata. Pofta buna!
Ciocolata este unul dintre cele mai potrivite si accesibile alimente cand vine vorba de a-ti satisface pofta de dulce. Probabil de aceea este si foarte iubita. Si pentru ca si noua ne place tare mult, ne-am hotarat sa-i dedicam articolul de astazi pentru a ne imbogati impreuna cultura generala cu informatii despre ciocolata. Iata care sunt cinci dintre beneficiile neobisnuite ale acestui desert minunat.
Ciocolata: previne aparitia cariilor, imbunatateste sanatatea, imbunatateste starea de spirit, previne imbatranirea prematura, hidrateaza si curata pielea, a scris gustos.ro.
simonacallas
aprilie 4, 2015 @ 20:50
Foarte frumos arata, si daca e cu ciocolata, e si mai bine 🙂
maria udrea
aprilie 4, 2015 @ 21:30
Asta-i buna rau! Si se face rapid si usor.
coco
aprilie 4, 2015 @ 22:27
Chiar aveam de gand sa fac ceva de genul…mercic!!
Spataru petronela
martie 9, 2016 @ 00:24
Oare nu trebuie si gelatina?
Vreau sa-l fac pentru aniverserea fetitei mele!
hapleablog
martie 9, 2016 @ 11:57
Nu trebuie gelatina 🙂
Georgiana
septembrie 19, 2016 @ 14:31
Pt glazura: incalzim smantana dulce (fara a fierbe), apoi adaugam ciocolata si amestecam pana se topeste complet
Aici n-am inteles.Cum adica amestecam pana se topeste complet? trebuie sa amestecam pe foc?
hapleablog
septembrie 23, 2016 @ 09:27
Cand smantana este calda, luam de pe foc si adaugam ciocolata. Amestecam pana se topeste complet ciocolata.