Cu așa desert știți sigur că
Punctați și la impresia artistică!
INGREDIENTE
- 48 piscoturi
- 600 gr mascarpone
- 150 gr zahar
- 4 galbenusuri
- 300 ml smantana pentru frisca
- 300 ml cafea espreso
- cacao pt pudrat deasupra
PLAN DE LUCRU
- punem pe bain-marie galbenusurile cu zaharul si lasam pe foc amestecand continuu cu un tel pana obtinem consistenta unei creme (poza 2). Lasam la racit.
- Intr-un bol, amestecam mascarponele cu crema de galbenusuri racita (poza 3) apoi adaugam frisca batuta bine si omogenizam cu o paleta de silicon. (poza 4). Am obtinut crema.
- Punem in 8 forme mici un strat de piscoturi inmuiate in cafea (poza 5), apoi un strat de crema de mascarpone si din nou un strat de piscoturi (poza 6).
- Ultimul strat este de crema, apoi presaram cacao (poza 7)
- Urmam acelasi procedeu cu restul de piscoturi si crema doar ca intr-un platou. (poza 8, 9)
- Pofta buna!
POPA
februarie 9, 2015 @ 13:07
Foarte ingenioasa reteta, eu am facut numai cu frisca si albus… o recomand, est emai usoara.