CIOCOLATA DE CASA PE BLAT DE BISCUITI

Ciocolată de casă pe blat de biscuiți
Ceva mai simplu de făcut nici nu găsiți
Cu așa efect taram-tam-tam:
O tonă de deliciu pe miligram.

INGREDIENTE pentru ciocolata

  • 500 gr lapte praf
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 150 ml apa
  • 50 gr cacaociocolata-de-casa-cu-blat-de-biscuiti-poza-4

pentru blatul de biscuiti

  • 300 gr biscuiti petit beurre
  • 50 gr unt topit
  • 100 ml compot sau sirop din apa si 2 linguri de zahar (am folosit compot de prune)ciocolata-de-casa-cu-blat-de-biscuiti-poza-1

PLAN DE LUCRU ciocolata de casa pe blat de biscuiti

  1. Pentru blatul de biscuiti maruntim bine biscuitii (am folosit mixerul, dar se poate si fara).
  2. Topim untul.ciocolata-de-casa-cu-blat-de-biscuiti-poza-2
  3. Amestecam biscuitii cu untul topit si zeama de la compot (sau sirop) pana obtinem o pasta omogena.
  4. Intr-o tava (dimensiune 30×25) punem hartie de copt sau folie alimentara (nu e absolut necsar, insa vrei sa scoti cu usurinta ciocolata cand se va intari). Adaugam biscuitii si ii intindem in strat uniform.ciocolata-de-casa-cu-blat-de-biscuiti-poza-3
  5. Urmatorul pas este prepararea ciocolatei. Punem zaharul cu apa pe foc. (poza 5) Cand incep sa fiarba, adaugam si cacaua si mai lasam 5 minute pe foc ciocolata-de-casa-cu-blat-de-biscuiti-poza-6, apoi luam de pe foc si adaugam untul.ciocolata-de-casa-cu-blat-de-biscuiti-poza-7
  6. Lasam sa se topeasca untul, apoi adaugam treptat laptele praf, amestecand cu un tel.ciocolata-de-casa-cu-blat-de-biscuiti-poza-8
    Turnam ciocolata peste stratul de biscuiti si nivelam.ciocolata-de-casa-cu-blat-de-biscuiti-poza-9
  7. Optional, putem presara fulgi de migdale. ciocolata-de-casa-cu-blat-de-biscuiti-poza-10Daca nu aveti nu-i bai, e la fel de buna si fara
  8. Lasam la frigider macar 6 ore (de preferat peste noapte) apoi servim cu mare pofta. Atentie mare insa, creeaza dependenta la cat de buna este!
  9. Pofta buna la ciocolata de casa pe blat de biscuiti! ciocolata de casa

 


4 Comments
olivia

septembrie 24, 2016 @ 11:39

Reply

Am o pofta foarte mare la un asemenea desert.

hapleablog

septembrie 24, 2016 @ 11:52

Reply

Te asigur ca este un rasfat culinar!

diamar bucataria galbena

septembrie 25, 2016 @ 17:17

Reply

Vai de capul meu ce-mi faci cu asta.Lesin aici,este supeeeeer.

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Cumpărați cartea
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Cele mai citite articole

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020