Haplea a primit comandă
Să facă o prăjitură,
Dar să nu fie prea dulce.
Cu vişine ar fi bună…
Ce iti trebuie (poza 1)
Pt. blatul de biscuiti :
– 200 gr biscuiti
– 200 gr de unt
Pt. crema:
– 600 gr crema de branza
– 250 gr branza proaspata de vaci
– 200 ml frisca
– 5 linguri de zahar pudra
– 1 plic gelatina
-300 gr visine fara samburi
Pt. glazura (poza 10):
– 1 plic tort gelee rosu
– 200 gr visine fara samburi
-250 ml compot (sau apa)
Plan de lucru:
– macinam biscuitii cu mixerul (pozele 2 si 3).
– topim untul (poza 4), apoi il amestecam cu biscutii. Ce obtinem intindem pe fundul unei tavi (diametru 24 cm) cu pereti detasabili (poza 5).
– punem toata branza intr-un bol, adaugam zaharul, apoi mixam totul pana obtinem o crema (poza 6)
– Mixam frisca lichida pana sta teapana (daca este necesar putem adauga si un plic de intaritor de frisca)
– Amestecam frisca cu crema de branza cu o spatula.(poza 7). Adaugam si visinele si incorporam usor.
-Intre timp, preparam gelatina conform instructiunilor de pe plic.
Adaugam gelatina peste amestecul de branza si omogenizam (poza 8 ).
– Crema se intinde peste blatul de biscuiti.
– Lasam la racit la frigider pentru minim 1 ora, apoi ne ocupam de decorrul de deasupra.
– Adaugam jumatati de visine pe toata suprafata cheesecake-ului (poza 9).
– Preparam tort gelee (poza 10) si acoperim toata suprafata cu aceasta (poza 11) – trebuie folosita cat este calda, altfel daca se raceste nu mai poate fi intinsa.
– Lasam la racit 4 ore sau peste noapte daca aveti rabdare (poza 12)
– Pofta buna! (poza 13).
Timp de preparare: 40 de minute (fara timpul cat sta la frigider)
Pret: 35 lei (poate varia în functie de locul de unde luati ingredientele)
Claudia Mic
iunie 25, 2013 @ 18:20
Salut, te invit cu mare drag la concursul pe care il organizez! Bafta multa!
http://3sisterscooking.blogspot.com/2013/06/pentru-ca-am-depasit-pragul-de-1600.html
Adriana
iunie 25, 2013 @ 18:23
Delicios. Nu refuz niciodata o felie de cheesecake.
Cristina
iunie 25, 2013 @ 19:17
Minunat!!
Poliana
iunie 25, 2013 @ 19:21
Chiar daca nu de mult am facut si eu, tot poftesc la o portie din cheesecake-ul asta delicios!
bucatariamirelei
iunie 26, 2013 @ 05:39
Mai ai si pentru mine?
coco
iunie 26, 2013 @ 09:35
copiat !!!!!! 🙂
Dea
iunie 26, 2013 @ 10:28
Ce minunata este !!
Alina
iunie 26, 2013 @ 14:08
Arata demential!
Dorina
iunie 27, 2013 @ 06:44
Ador cheesecake-urile , asa ca fa un bine si trimite o felie si unei pofticioase.
Nicoleta- Agenda di Nico
iunie 27, 2013 @ 08:32
Un desert perfect pentru perioada asta. Arata super!
o zi buna!!!
Retetegg
iunie 27, 2013 @ 15:24
Cu cirese am facut, musai sa incerc si cu visine 😀
*ELENA*
iunie 27, 2013 @ 16:01
Bună Victor!
Un desert delicios…mă bucur că te-am întâlnit!
Îmi pare rău că nu știu cum să te trec în blogul meu!
Să ai o seară frumoasă!
hapleablog
iunie 27, 2013 @ 18:24
Multumesc pentru apreciere!Te mai astept sa ne vizitezi!
Laura @ Transylvanian Kitchen
iunie 27, 2013 @ 18:49
Wow ce bine arata!!!
Gabriela
iunie 27, 2013 @ 20:52
Ce buna trebuie sa fi fost!
Mirela
iunie 28, 2013 @ 04:44
Minunat, musai de incercat! 🙂
Toncean Sidonia
iunie 28, 2013 @ 12:46
Dragul meu Victoras….faina comanda ai primit , dar si mai fain e rezultatul !!!
Si eu am o comanda de prajitura cu visine , pentru maine….
Weekend linistit sa ai !
Daniela
iulie 22, 2017 @ 00:14
Ce crema de branza recomanzi? Multumesc
hapleablog
octombrie 10, 2017 @ 22:23
Philadelphia, Exquisa
Olivia
iulie 18, 2020 @ 16:37
Am pregatit a doua oara acest cheesecake, foarte apreciat de familie si vecini.Felicitari pentru tot blogul.
hapleablog
septembrie 13, 2020 @ 12:10
Multumesc frumos!