CHEESECAKE CU JELEU DE CAPSUNI

Zilele acestea, se poate întâmpla
Iepurașul să dea buzna-n casa ta:
”Ce mai faceți, oameni buni,
Aveți cheesecake cu capșuni?”

INGREDIENTE pentru blatul de biscuiti

  • 280 gr biscuiti digestivi
  • 150 gr de unt

cheesecake cu jeleu de capsuni poza 1

pentru crema

  • 800 gr crema de branza
  • 150 gr zahar pudra
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 plicuri gelatina
  • 100 ml apa rece
  • 100 ml lapt fierbinte ( sa nu fiarba)

cheesecake cu jeleu de capsuni poza 4

pentru jeleul de capsuni

  • 250 gr capsuni
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic gelatina
  • 50 ml apa rece

cheesecake cu jeleu de capsuni poza 8

PLAN DE LUCRU cheesecake cu jeleu

  1. macinam biscuitii cu mixerul. Topim untul.
  2. turnam untul peste biscuiti si amestecamcheesecake cu jeleu de capsuni poza 2Asezam biscuitii pe fundul unei tavi cu pereti detasabili si presam (diametru 25 cm)cheesecake cu jeleu de capsuni poza 3
  3. Omogenizam crema de branza cu zaharul pudra.
  4. Separat mixam frisca pana cand sta teapanacheesecake cu jeleu de capsuni poza 5
  5. Omogenizam cu o spatula de silicon frisca in crema de branza.
  6. Gelatina (care a stat 10 minute in apa rece) se adauga in laptele fierbinte  (acesta nu trebuie sa fiarba).  cheesecake cu jeleu de capsuni poza 6Lasam un minut sa se racoreasca, apoi adaugam treptat si incorporam in crema de branza.
  7. Adaugam crema de branza peste blatul de biscuiticheesecake cu jeleu de capsuni poza 7
  8. Nivelam si dam la frigider pentru minin 4 ore.
  9. Apoi facem jeleu de capsuni: Mixam capsunile impreuna cu zaharul, apoi punem pe foc si lasam pana se dizolva zaharul. Separat lasam gelatina la inmuiat in apa rece pentru 10 minute. Luam de pe foc capsunile , lasam deoparte 1 minut , apoi adaugam gelatina.
  10. Amestecul obtinut il turnam peste cheesecakecheesecake cu jeleu de capsuni poza 10Lasam la frigider minim 2 ore (de preferat peste noapte ), apoi servim. Este o reteta de cheesecake cu jeleu de capsuni pe care v-o recomandam.cheesecake cu jeleu de capsuni poza 11

Pe buna dreptate putem spune ca parfumatele capsuni reprezinta un fruct-prieten pentru inima. Nu intamplator au o forma similara inimii…. Capsunile contin potasiu in cantitate medie, mineral cunoscut pentru efectul sau pozitiv in reglarea tensiunii arteriale. In plus, capsunile prezinta si proprietati antiinflamatorii si ajuta la scaderea colesterolului rau (LDL) din sange, reducand astfel riscul de hipertensiune.
Capsunile nu contin sodium, nu contin grasimi, avand in schimb un continut scazut de calorii. 100 de grame de capsuni contin 32 de calorii.
Capsunile contin antocianini care stimuleaza memoria pe termen scurt, dar si arderea grasimii. Mai nou, oamenii de stiinta afirma ca acesti antocianini au potential anticancer si pot impiedica dezvoltarea bolilor neurologice, a scris garbo.ro.


5 Comments
olivia

aprilie 8, 2015 @ 20:54

Reply

Trebuie s-asteptam Iepurasul cu acest minunat cheesecake.Un Paste fericit!

maria udrea

aprilie 8, 2015 @ 21:22

Reply

Ce bine arata si cat de bun poate fi!
Sarbatori cu drag si voie buna!

Laura Nechita

aprilie 8, 2015 @ 22:38

Reply

Yuuum! Nici nu stii ce pofta ne faci! :)))

Cristina

aprilie 10, 2015 @ 20:34

Reply

Arata divin! Sarbatori fericite!

Iulia

aprilie 17, 2015 @ 11:53

Reply

O prajitura perfecta pentru primavara. Nu am mai preparat pana acum jeleu in casa, iar varianta din capsuni arata delicios. Sunt sigura ca fiul meu va adora sa descopere ca jeleul nu se gaseste doar la punga, ci se poate prepara si in casa.

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020