Blatul – simplu, din pișcoturi
Nu se mixează, nu se coace.
Fructe – congelate sau din compoturi,
Prăjitura repede se face.
INGREDIENTE
- 33 de piscoturi
- 500 g mascarpone
- 200 g ciocolata alba
- 200 ml smantana pentru frisca
- 300 ml lapte
- 500 g fructe de padure congelate
PLAN DE LUCRU prajitura fara coacere cu fructe de padure
Ne-am propus sa facem in acest weekend o prajitura rapida, fara coacere. Prepararea acestei prajituri nu necesita mult timp si nici foarte multa pricepere, insa gustul o sa va incante, garantat.
Partea mai „complicata” la aceasta reteta este crema. Incepem prin a topi ciocolata alba pe bain-marie, apoi o lasam sa se raceasca pana ajunge la temeratura camerei.
Mascarponele (scos din frigider cu putin timp inainte, pentru a ajunge la temeratura camerei) il amestecam usor cu o spatula de silicon. Prefer sa folosesc spatula in locul mixerului. Apoi adaugam ciocolata alba treptat si amestecam pana la omogenizarea completa.
Mixam separat in alt bol smantana pentru frisca pana cand aceasta devine ferma (nu trebuie sa fie foarte tare). Amestecam apoi usor frisca peste crema mascarpone si omogenizam tot cu spatula de silicon si astfel am obtinut crema.
Gata, am obtinut crema, o crema foarte usor de facut si absolut delicioasa. Poate fi folosita cu succes si la alte retete de prajituri sau torturi, de aceea e bine sa pastrati reteta.
Trecem fiecare piscot prin lapte, apoi le asezam pe un platou, 11 piscoturi pentru stratul de jos.
Acoperim cu o treime din crema, apoi presaram fructe si apoi crema
Punem apoi urmatorul strat de piscoturi (inmuiate in lapte), crema, fructe, crema
Asezam si ultimul strat de piscoturi si acoperim cu crema ramasa si restul de fructe.
Am lasat la frigider sa se intareasca crema apoi am servit cu mare pofta. Recunosc nu a stat foarte mult timp la rece, la frigider pentru ca nu mai aveam rabdare sa o gustam
Pofta buna la prajitura fara coacere cu fructe de padure si crema mascarpone. Puteti face si o prajitura fara coacere cu ananas.
Olivia
noiembrie 15, 2020 @ 16:07
Eu am renuntat acum cateva minute la muzica lui Fuego la tvr2,pentru ca asteptam cu nerabdare sa gasesc deliciul dumneavoastra.Este minunat.