briose cu piure de dovleac si nuci poza final

BRIOSE PUFOASE CU PIURE DE DOVLEAC SI NUCI

Deja îmi este dor de vară,
Vremea rea mă pune pe butuci,
Îmi mai îndulcesc starea amară
Cu brioșe cu dovleac și nuci.

INGREDIENTE pentru briose pufoase

  • 2 oua
  • 75 gr faina
  • 4 linguri ulei de cocos
  • 4 linguri de zahar
  • 200 gr piure de dovleac
  • 3 linguri nuci macinate
  • ½ lingurita scortisoara macinata
  • ½ plic praf de copt
  • cateva nuci intregi pentru presarat deasuprabriose cu piure de dovleac si nuci poza 1

PLAN DE LUCRU briose pufoase cu piure de dovleac si nuci

  1. primul pas pentru a putea face aceste minunate briose este de a pune dovleacul la cuptor si de a-l lasa sa se coaca bine (trebuie sa intre usor furculita in el). Il lasam apoi sa se raceasca si il pasam pana obtinem consistenta unui piure.
  2. topim pe baie de abur uleiul de cocos (daca este cazul). Il lasam deoparte.
  3. intr-un bol, punem ouale intregi impreuna cu zaharul si le mixam pana cand acestea devin pufoase (isi dubleaza volumul). briose cu piure de dovleac si nuci poza 2
  4. Adaugam piureul de dovleac si omogenizam cu o spatula de silicon. briose cu piure de dovleac si nuci poza 3
  5. Adaugam si scortisoara macinata, cu faina si praful de copt (cernute) Incorporam usor cu spatula briose cu piure de dovleac si nuci poza 4Alternam cu uleiul de cocos, apoi presaram si nuca macinata si omogenizam. briose cu piure de dovleac si nuci poza 5Compozitia obtinuta trebuie sa aiba o textura mai densa decat cea de clatite. Turnam aceasta compozitie intr-o tava de silicon cu forme de briose (am folosit 9 forme). Deasupra punem cate o bucatica de nuca.briose cu piure de dovleac si nuci poza 6Lasam la cuptorul incins la 180 grade pentru aproximativ 20 minute pana se rumenesc frumos deasupra. Putem verifica cu testul scobitorii.briose cu piure de dovleac si nuci poza 7
  6. Pofta buna la briose pufoase cu piure de dovleac si nucibriose pufoase cu piure de dovleac

Am vrut sa profit de dovleacul aromat care se afla peste tot prin piete zilele astea. Dovleacul la cuptor este delicios, insa in combinatia aceasta de briose mi s-a parut absolut divina.

 


Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celor 1.435 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010