Deja îmi este dor de vară,
Vremea rea mă pune pe butuci,
Îmi mai îndulcesc starea amară
Cu brioșe cu dovleac și nuci.
INGREDIENTE pentru briose pufoase
- 2 oua
- 75 gr faina
- 4 linguri ulei de cocos
- 4 linguri de zahar
- 200 gr piure de dovleac
- 3 linguri nuci macinate
- ½ lingurita scortisoara macinata
- ½ plic praf de copt
- cateva nuci intregi pentru presarat deasupra
PLAN DE LUCRU briose pufoase cu piure de dovleac si nuci
- primul pas pentru a putea face aceste minunate briose este de a pune dovleacul la cuptor si de a-l lasa sa se coaca bine (trebuie sa intre usor furculita in el). Il lasam apoi sa se raceasca si il pasam pana obtinem consistenta unui piure.
- topim pe baie de abur uleiul de cocos (daca este cazul). Il lasam deoparte.
- intr-un bol, punem ouale intregi impreuna cu zaharul si le mixam pana cand acestea devin pufoase (isi dubleaza volumul).
- Adaugam piureul de dovleac si omogenizam cu o spatula de silicon.
- Adaugam si scortisoara macinata, cu faina si praful de copt (cernute) Incorporam usor cu spatula
Alternam cu uleiul de cocos, apoi presaram si nuca macinata si omogenizam.
Compozitia obtinuta trebuie sa aiba o textura mai densa decat cea de clatite. Turnam aceasta compozitie intr-o tava de silicon cu forme de briose (am folosit 9 forme). Deasupra punem cate o bucatica de nuca.
Lasam la cuptorul incins la 180 grade pentru aproximativ 20 minute pana se rumenesc frumos deasupra. Putem verifica cu testul scobitorii.
- Pofta buna la briose pufoase cu piure de dovleac si nuci
Am vrut sa profit de dovleacul aromat care se afla peste tot prin piete zilele astea. Dovleacul la cuptor este delicios, insa in combinatia aceasta de briose mi s-a parut absolut divina.