Un șprot afumat sărea
Din conservă de la Eva
De așa salată-n straturi
Pe cuvânt că nu te saturi.
INGREDIENTE
- 1 conserva sprot afumat (am folosit de la Eva)
- 2 cartofi medii copti in coaja
- 1 sfecla rosie coapta in coaja
- 2 cepe rosii
- pasta de hrean
- 200 gr smantana grasa
PLAN DE LUCRU salata in straturi cu sprot afumat
- am spalat bine cartofii si sfecla rosie, i-am stres cu un servetel absorbant.
- i-am pus in tava (acoperita cu hartie de copt) la cuptor la 200 grade, pentru aproximativ 1 ora. I-am scos pe rand (cartofii se coc mai repede decat sfecla)
- am curatat de coaja cartofii si sfecla. Am tocat sfecla si cartofii in cubulete marunte. Am pus in borcanele un strat de sfecla apoi cartofii
- Am facut dressingul (amestecand smantana cu pasta de hrean) si l-am adaugat peste stratul de cartofi
- Am tocat ceapa rosie (poza 3). Am presarat-o peste dressing. Deasupra am asezat bucatele de sprot afumat.
- Este absolut delicioasa aceasta salata in straturi cu sprot afumat!
- Pofta buna!