Popeye marinarul
De era italian,
Nu mai mânca spanacul
Direct de la borcan.
În loc să dea cu pumnul
Ca să o cucerească,
Pe Olive cu-o lasagna
Încerca s-o vrăjească.
Ce iti trebuie pentru 4 portii – poza1:
– 16 foi de lasagna
– 800 gr spanac congelat
– 150 gr somon afumat
– 300 ml suc de rosii
– 5-6 catei de usturoi
-100 gr parmezan razuit
-100 gr cascaval razuit
-200 ml smantana lichida
– sare, piper
– unt pt. uns tava
Plan de lucru:
– Punem intr-un vas la calit in unt spanacul congelat. Il lasam pe foc dupa ce s-a decongelat inca 15 minute. Saram si condimentam dupa gust.
– Intre timp punem apa la fiert. Cand aceasta incepe sa fiarba, adaugam rand pe rand foile de lasagna si le lasam circa 1 minut in apa. Apoi le scoatem pe un platou.
– Incepem asamblarea lasagnei, astfel:
Intr-un vas termorezistent (30×20 cm), uns cu unt, adaugam 4 foi de lasagna (poza 4), acoperim cu suc de rosii (poza 5), adaugam o treime din cantitatea de spanac si presaram fasii de somon afumat. (poza 6). Acoperim cu un strat de parmezan (poza 7). Continuam procedeul pana ajungem la ultimul strat de foi de lasagna (poza 8). Acest ultim strat va fi acoperit cu un sos format din smantana, cascaval, sare, piper dupa gust (pozele 9 si 10).
-Bagam la cuptorul incins la 170 grade pentru 30- 40 minute, pana obtinem o crusta aurie deasupra (poza 11)
– Pofta buna! (poza 12)
Timp de preparare: 80 minute
Pret: 9 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Margot
ianuarie 22, 2013 @ 20:03
Hahaha! Ce-mi place poezia!! Dar si lasagna… nu m-ai zic! N-a cucerit-o doar pe Olive, ci si pe mine 😀
Teobucatar
ianuarie 22, 2013 @ 20:32
Apetisanta!Imi place si somonul si spanacul!
Gabriela
ianuarie 22, 2013 @ 21:10
Foarte buna lasagna asta! Comica introducere!
Kyra
ianuarie 23, 2013 @ 07:09
O combinatie la care nu m-am gindit niciodata.
Insa sint sigura ca merg bine impreuna.
sisterskitchen
ianuarie 23, 2013 @ 07:17
Ce combinatie interesanta, trebuie sa fie tare buna!
Daniela
ianuarie 23, 2013 @ 08:34
Oho-ho, papa bun si sanatos… N-am mincat niciodata lasagna cu spanac si somon afumat, dar cum ingredientele imi plac, nu refuz o portie de vreo jumatate de tava… Simpatica poezia… Ia spune repejor, nu cumva tu esti Popeye marinarul ?!
Alina
ianuarie 23, 2013 @ 14:54
Foarte tare si poezia si reteta!
Poliana
ianuarie 23, 2013 @ 15:57
Pe mine sigur m-ar fi cucerit cu lasagna asta delicioasa 😉
Simona
ianuarie 23, 2013 @ 16:21
Bunatate d-asta n-am facut niciodata, dar tare buna am auzit ca este.. Trebuie incercata!!
Cristina
ianuarie 23, 2013 @ 18:09
Ingrediente bune si sanatoase! Retin ideea si sper sa o fac si eu!
Mandala
ianuarie 24, 2013 @ 07:05
Am facut si eu ceva cu spanac dar retin si ideea ta simpla si gustoasa si poezia tare haioasa!
Retetegg
ianuarie 24, 2013 @ 20:51
Super tare combinatia!! Cred ca e delicioasa …mmm… inghit in sec 😀
Liana Toma
ianuarie 27, 2013 @ 00:03
Pun pe lista reteta ca sunt fan somon si ala micu’ se crede Popeye ;-)))) merci!!