Delicioasă, categoric!
Iar îmi lasă apă gura
Vă poftesc la ceva clasic:
Prăjitura măgura.
INGREDIENTE pentru blat
- 8 oua
- 200 g. de zahar
- 180 g faina
- 1 plic praf de copt
- 40 ml ulei
- 30 ml apa
- 1 praf de sare (pentru albusuri)
Ingrediente pentru crema
- 250 ml smantana pentru frisca
- 250 g ciocolata (am folosit 100 g ciocolata dark si 150 g ciocolata cu lapte)
Pentru ornat deasupra
- 200 g ciocolata cu lapte
- 150 ml smantana lichida
PLAN DE LUCRU prajitura magura
Imi place prajitura magura din comert, recunosc. Si juniorul a tot incercat diversele sortimente. De aceea, mi-am zis ca ar fi ceva sa incerc o varianta de magura facuta in casa, bineinteles varianta cu crema de ciocolata, pentru ca suntem mari amatori de ciocolata. Am fost incantati de rezultat si, de ce nu (?), poate o urmatoare reteta va fi magura cu crema de lapte.
La aceasta prajitura prima oara vom pregati crema. Adica incalzim pe foc smantana pentru frisca (fara a fierbe), apoi adaugam ciocolata rupta in bucati mai mici si amestecam rapid pana la topirea completa a ciocolatei.
Lasam apoi la frigider (de preferat peste noapte). Daca nu reusiti sa lasati crema la frigider atat de mult timp, lasati macar cateva ore, cel putin 4. Apoi cand crema este intarita, mixati-o putin, cat sa capete consistenta de crema.
Pentru blat, separam albusurile de galbenusuri.
Frecam galbenusurile cu uleiul. Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi turnam apa, putin cate putin. Spre final, presaram zaharul si mixam pana cand spuma de albusuri ramane pe tel.
Adaugam galbenusurile peste albusuri si incorporam cu o spatula de silicon.
Presaram si faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam cu o paleta de silicon. Am folosit acest blat pufos si la prajitura pufoasa cu mure si crema nutella
Turnam compozitia intr-o forma tapeta cu hartie de copt (30×25 cm)
Lasam la cuptorul incins la 180 de grade pentru aproximativ 25 de minute, pana trece testul scobitorii.
Lasam blatul sa se raceasca, apoi il scoatem de pe hartia de copt si taiem blatul racit pe jumatate.
Adaugam crema intre jumatatile de blat, apoi portionam prajitura in bucati dreptunghiulare.
Pentru glazura topim ciocolata cu lapte in smantana incalzita pana la dizolvarea completa a ciocolatei, apoi glazuram fiecare bucata de prajitura in parte. Pentru partile laterale ale prajiturii, am folosit pensula de silicon.
Pofta buna la prajitura magura cu blat alb si crema de ciocolata!