amandina de casa

AMANDINA DE CASA

amandina poza 24

Amandina de la cofetarie nu imi place. Crema mi se pare grețoasă. În schimb, cea făcută în casă, după această rețetă, este un deliciu absolut.

Ce îţi trebuie (poza 1):
Pt blat
– 6 ouă
– 200 gr de zahăr
– 30 ml apă
– 40 ml de ulei
– 3 linguri de cacao
– 8 linguri de făină

Pt. Cremă
– 3 ouă
– 150 gr de zahăr
– 2 linguri cacao
– un pachet de unt

Pt. Sirop
– 300 ml de apă
– 150 gr de zahăr
– 2 pliculețe de capucino/nes cafe

Pt. Glazură
– 160 gr de ciocolată
– 100 ml de frișcă lichidă

PLAN DE LUCRU amandina:

– facem blatul. Separăm albușurile de gălbenușuri (poza 2)
– batem albușurile spumă cu apa și presărăm zahărul (pozele 3 și 4), iar apoi adăugăm treptat gălbenușurile bătute și frecate cu ulei (poza 5) și amestecăm (poza 7).
– amestecul de făină cu cacao (poza 6) și toarnă treptat peste amestecul cu albușuri și gălbenușuri (poza 8 ) și se încorporează cu o lingură de lemn (poza 9). Se întinde compoziția într-o tavă tapetată cu foaie de copt (poza 10) și se bagă la cuptor 20-25 de minute, până se coace (poza 11).
– pregătim cremă. Punem pe baie de apă cele trei ouă și zahărul (poza 12), amestecând în continuu până când se formează o cremă precum ”ciulamaua” (poza 13). Adăugăm cacaoua (poza 14) și mai ținem 2-3 minute pe foc, amestecând (poza 15). Lăsăm să se răcească
– pregătim siropul. Într-un ibric punem apa, zahărul, capucino și lăsăm să dea în clocot (cât să se dizolve zahărul), iar apoi dăm la răcit. (poza 16)
– untul, ținut în prealabil la temperatura camerei, este dezmorțit cu mixerul și turnăm peste el, treptat, crema de cacao, care trebuie să fie și ea la temperatura camerei (poza 17). Mixăm (poza 18) până obținem crema.
– blatul de prăjitură e tăiat pe jumătate. Însiropăm cu jumătate din sirop partea de jos (poza 19), întindem crema (poza 20), iar apoi adăugăm cealaltă jumătate de blat și, de asemenea, însiropăm.
– pregătim glazura. Ciocolata e topită pe pat de apă, iar apoi e amestecată cu frișca lichidă (pozele 21 și 22)
– turnăm glazura și porționăm (poza 23)
– lăsăm câteva ore bune la frigider. Pofta bună! (poza 24)

Timp de preparare: 90 minute
Preţ: 18 lei


19 Comments
pansy

octombrie 20, 2010 @ 22:10

Reply

tare trebuie sa fi iesit bune !

maria mihalache

octombrie 21, 2010 @ 16:14

Reply

Adevarul este ca nici o prajitura de cofetarie nu se compara cu ce faci in casa.Tare frumoase si gustoase trebuie sa fie.
O seara placuta!

hapleablog

octombrie 21, 2010 @ 18:26

Reply

Intr-adevar sunt delicioase.

boscodina

octombrie 25, 2010 @ 18:17

Reply

Ai observat? A venit Toamna, afara ,in blogosfera si mai ales in Dulcea Romanie.Si nu asa cu traista goala ci cu o noua provocare ” nuci si usturoi” :)Te astept sa ni te alaturi 🙂

elena

octombrie 26, 2010 @ 18:03

Reply

sunt foarte bune imi plac si mie

hapleablog

octombrie 26, 2010 @ 19:03

Reply

Imi pare bine ca sunt pe gustul tau 🙂

simona

decembrie 3, 2010 @ 20:09

Reply

De cateva zile imi tot trageau cu ochiu amandinele tale,si azi am pus in practica reteta ta.Ce sa-ti povestesc ….un deliciu…a iesit super..n-am prea avut rabdare sa se intareasca glazura si am si inceput prajitura :))e minunata.Si este ft usor de facut.PS:am uitat sa te intreb stimate domn,la blat cate linguri de cacao se pune,ca nu scrie in reteta.Eu am pus doua linguri cu varf de cacao.Multumesc pt retetele tale minunate. Cu stima Simona

hapleablog

decembrie 3, 2010 @ 23:14

Reply

Merci Simona pt vizita.Eu am folosit cam 3- 4 linguri fara varf, deci ai aproximat bine 🙂 .Week-end placut.

maria

martie 5, 2011 @ 11:13

Reply

foarte buna amandina.multumesc

maria

martie 5, 2011 @ 11:17

Reply

aveti un sait foarte bun si va multumesc pentru asta

hapleablog

martie 5, 2011 @ 12:39

Reply

Maria, ma bucur ca ti-am fost de ajutor.Merci pt vizita si te mai astept.

andromeda1972

octombrie 5, 2011 @ 11:10

Reply

mmm, abia astept sa le ”mesteresc” si eu…
sper sa fie la inaltimea asteptarilor gurmanzilor din jurul meu 🙂
te tin la curent
merci pt reteta

hapleablog

octombrie 5, 2011 @ 17:07

Reply

Astept cu nerabdare impresii.Sper tare mult sa le placa alor tai.O seara buna.

lavinia

noiembrie 17, 2012 @ 18:24

Reply

salutare! la crema sunt 2 oua s-au 3?
eu deja sunt la crema si sunt cam nelamurita

hapleablog

noiembrie 17, 2012 @ 18:57

Reply

3 oua. Spor la gatit!

lavinia

noiembrie 20, 2012 @ 16:37

Reply

multumesc de raspuns 3 am pus pt ca nu m-ai puteam astepta dupa raspuns (eram deja in toiul preparari). grozava prajitura . a fost foarte apreciata mai ales de oaspeti mei.

hapleablog

noiembrie 20, 2012 @ 16:41

Reply

Imi pare bine ca v-a placut.O seara minunata iti doresc!

doru-rudina

februarie 12, 2013 @ 11:00

Reply

O delicatesa sa-ti dea DUMNEZEU sanatate.

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020