Uite ce avem pe masă!
Seamănă cu o crăiasă.
E diafană, dulce… știi…
E Crăiasa zăpezii.
INGREDIENTE pentru blat
- 7 albusuri
- 70 g faina
- 150 g zahar
- 1 plic praf de copt
- 1 praf sare (pentru batut albusurile)

ingrediente pentru crema
- 7 galbenusuri
- 700 ml lapte
- 4 linguri faina
- 3 linguri amidon
- 200 g zahar
- 200 g unt (la temperatura camerei)
- 2 pliculete zahar vanilat
- 200 g ciocolata (100 g ciocolata cu lapte, 100 gr ciocolata dark cu peste 50% cacao)

Ingrediente pentru topping
- 100 g biscuiti (am folosit petit beurre)
- 150 ml lapte pentru inmuiat biscuitii
- 350 ml frisca lichida
- 30 g ciocolata razuita pentru presarat deasupra
PLAN DE LUCRU prajitura Craiasa zapezii
Pt blat: separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o spuma ferma care sta “bat”.

Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si omogenizam cu paleta de silicon. Punem aluatul obtinut in tava de copt (35×25 cm) acoperita cu hartia pergament.

Lasam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 15-20 minute, pana cand blatul trece testul scobitorii. Lasam blatul sa se raceasca, apoi il desfacem usor de pe hartia de copt. Am folosit acest tip de blat doar din albusuri si la prajitura imperial, doar ca acolo am adaugat si bucati de ciocolata, rahat si nuca in blat.
Pentru budinca, punem intr-un vas galbenusurile impreuna cu zaharul si le amestecam cu telul.

Adaugam 50 ml lapte, apoi adaugam si faina cu amidonul si amestecam cu telul, apoi turnam inca 50 ml lapte si omogenizam.

Restul de lapte (600 ml lapte) il punem la fiert. Cand laptele a inceput sa fiarba, adaugam amestecul de galbenusuri si amestecam continuu cu telul. Tinem pe foc mic pana cand obtinem o budinca.

Crema obtinuta o impartim in doua castroane. Intr-un castron vom adauga 50 gr unt la temperatura camerei si omogenizam energic cu un tel pana la dizolvarea completa. Apoi adaugam ciocolata rupta bucati si amestecam tot cu telul, pana cand se topeste ciocolata. Crema trebuie sa fie fierbinte pt a se dizolva ciocolata.
In celalalt castron vom adauga cele 2 pliculete de zahar vanilat si restul de unt 150 g., la temperatura camerei. Untul il adaugam treptat si omogenizam cu un tel.

Apoi putem sa ne pregatim pentru asamblarea prajiturii.

Peste blatul de albusuri adaugam crema de ciocolata,

apoi asezam un strat de biscuiti inmuiati in lapte.

O prajitura la fel de buna cu un strat de biscuiti este si prajitura tosca, pe care noi o adoram. Continuam cu un strat de crema de vanilie.

Mixam frisca lichida pana obtinem frisca. Daca frisca nu este indulcita, trebuie adaugat zahar in timpul mixarii. Intindem frisca peste toata suprafata prajiturii.

Apoi razuim ciocolata si presaram deasupra

pofta buna la prajitura craiasa zapezii!


Larisa
august 7, 2020 @ 22:12
Minunata, o voi ” executa” cu siguranta.
hapleablog
septembrie 13, 2020 @ 12:10
Multumesc