prajitura cu mere fara blat poza final

PRAJITURA CU MERE SI BEZEA FARA BLAT

Așa cum bine ați anticipat,
Începem pregătirea pentru sărbători,
Dar până la torturi și la cârnăciori
O prăjitură lejeră. Fără blat.

INGREDIENTE pentru primul strat

  • 100 gr unt
  • 2 kg mere
  • 150 gr zaharprajitura cu mere fara blat poza 1

pentru crema de vanilie

  • 500 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri de faina
  • 4 linguri de zahar
  • 1 baton de vanilie

pentru bezea

  • 4 albusuri
  • 4 linguri de zahar

PLAN DE LUCRU prajitura cu mere

  1. curatam merele si le taiem in felii subtiri. Topim untul in tava in care facem prajitura (am folosit o tava cu diametrul  30 cm), apoi tapetam cu 3 linguri de zahar.prajitura cu mere fara blat poza 5
  2. Adaugam merele taiate, amestecate cu restul de zahar. prajitura cu mere fara blat poza 6
  3. Lasam la cuptor la 170 grade pana cand se inmoaie merele (aproximativ 15-20 min).
  4. -Intre timp, preparam crema de vanilie. Amestecam galbenusurile cu zaharul si faina. prajitura cu mere fara blat poza 2 prajitura cu mere fara blat poza 3Separat incalzim laptele in care dizolvam si semintele de la pastaia de vanilie. Turnam in fir subtire laptele peste galbenusuri. Punem pe focprajitura cu mere fara blat poza 4si amestecam in continuu cu un tel pana cand obtinem o crema de consistenta unei budinci.
  5. Adaugam crema peste merele scoase din cuptor. prajitura cu mere fara blat poza 7Mai lasam inca 10 minute la cuptor (la 170 grade)  pana se intareste crema.prajitura cu mere fara blat poza 9
  6. mixam albusurile impreuna cu zaharul pana obtinem o spuma ferma.prajitura cu mere fara blat poza 8
  7. adaugam spuma peste crema de vanilie si mai lasam la cuptor la 160 grade pentru aproximativ 20 min,prajitura cu mere fara blat poza 10 pana cand prajitura cu mere se rumeneste frumos deasupra.prajitura cu mere fara blat poza 11
  8. pofta buna! prajitura cu mere fara blat poza 13

1 Comment
Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celor 1.435 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010