Așa cum bine ați anticipat,
Începem pregătirea pentru sărbători,
Dar până la torturi și la cârnăciori
O prăjitură lejeră. Fără blat.
INGREDIENTE pentru primul strat
pentru crema de vanilie
- 500 ml lapte
- 4 galbenusuri
- 2 linguri de faina
- 4 linguri de zahar
- 1 baton de vanilie
pentru bezea
- 4 albusuri
- 4 linguri de zahar
PLAN DE LUCRU prajitura cu mere
- curatam merele si le taiem in felii subtiri. Topim untul in tava in care facem prajitura (am folosit o tava cu diametrul 30 cm), apoi tapetam cu 3 linguri de zahar.
- Adaugam merele taiate, amestecate cu restul de zahar.
- Lasam la cuptor la 170 grade pana cand se inmoaie merele (aproximativ 15-20 min).
- -Intre timp, preparam crema de vanilie. Amestecam galbenusurile cu zaharul si faina. Separat incalzim laptele in care dizolvam si semintele de la pastaia de vanilie. Turnam in fir subtire laptele peste galbenusuri. Punem pe focsi amestecam in continuu cu un tel pana cand obtinem o crema de consistenta unei budinci.
- Adaugam crema peste merele scoase din cuptor. Mai lasam inca 10 minute la cuptor (la 170 grade) pana se intareste crema.
- mixam albusurile impreuna cu zaharul pana obtinem o spuma ferma.
- adaugam spuma peste crema de vanilie si mai lasam la cuptor la 160 grade pentru aproximativ 20 min, pana cand prajitura cu mere se rumeneste frumos deasupra.
- pofta buna!
Hamad
mai 8, 2020 @ 14:56
Buna ziua!
Am incercat aceasta prajitura si nu sunt incantata de cum mi.a iesit.
Ati omis sa ne spuneti ceva legat de reteta sau nu am executat corect.Problema este ca am avut mult suc in tava la final si este f moale.