O cremă rafinată şi albă ca zăpada
Pe-un blat pufos ce se topeşte-n gură…
Este deliciu şi este răsfăţ
Această minunată prăjitură.
Ce iti trebuie pentru blat (poza 1):
– 3 oua
– 110gr faina
– 100 gr zahar
– 30 ml ulei
– 1 plic praf de copt
Pentru crema (poza 8):
-1 cutie lapte de cocos (400 ml)
– 300 ml frisca
– 200 gr crema de branza (sau branza dulce)
– 4 linguri zahar pudra
– 1 plic zahar vanilat
– 2 plicuri gelatina (20 gr)
Plan de lucru:
– Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare (spre final adaugam jumatate din cantitatea de zahar) pana obtinem o spuma teapana (poza 2).
– Mixam galbenusurile cu restul de zahar (poza 3), le pana se dubleaza volumul.
– Adaugam galbenusurile peste spuma de albusuri (poza 4) si omogenizam cu o spatula; turnam apoi treptat uleiul si amestecam usor (poza 5 ). Adaugam amestecul de faina cu praful de copt si amestecam cu aceeasi spatula. Compozitia obtinuta o asezam intr-o forma de copt (diametru 26 cm) tapetata cu hartie de copt (poza 6 ). Lasam la cuptorul incins pentru circa 30 minute la 180 grade, pana trece testul scobitorii. (poza 7)
– Pregatim crema (poza 8 ). Punem gelatina la inmuiat in 200 ml apa pentru 10 minute. Punem laptele de cocos pe foc si lasam pana se incalzeste bine (fara a fierbe), apoi adaugam gelatina si amestecam sa se dizolve cristalele (poza 9). Atentie!! Laptele nu trebuie sa fiarba pentru ca altfel gelatina isi pierde proprietatile!
– Separat, intr-un bol, preparam frisca (poza 10). Mixam branza cu zaharul pana obtinem o crema (pozele 11 si 12). Adaugam laptele peste crema de branza (poza 13). Apoi, acest amestec il incorporam in frisca (poza 14). Am obtinut crema pe care o turnam peste blatul pus inapoi in forma de copt cu pereti detasabili (de data aceasta fara hartia de copt).(poza 15)
– Presaram nuca de cocos, apoi lasam la racit pentru cel putin 4 ore (de preferat peste noapte).
– Pofta buna! (pozele 16 si 17).
Timp de preparare: 90 minute (fara timpul cat sta la frigider).
Pret: 30 lei (depinde de locul de unde cumparati ingredientele si de inflatie)
Rocsy Ciobanu
ianuarie 25, 2013 @ 18:52
Cred ca e foarte buna, mai ales crema are o super aroma..
Popescu cristina
ianuarie 25, 2013 @ 18:52
Buna , am o intrebare, nu am gasit instructiuni pe cutia de smanatana pentru frisca, cum se prepara? Batem doar continutul cu mixerul? Punem ceva lapte?
Multumesc,
hapleablog
ianuarie 25, 2013 @ 21:16
Aici link pentru frisca naturala http://hapleablog.wordpress.com/2010/07/19/cum-preparam-frisca-lichida-naturala/, cu specificatia ca inainte de preparare frisca trebuie sa fie foarte rece. Deci fara lapte, doar batuta smantana pana obtinem frisca. Bafta!!!
Popescu cristina
ianuarie 26, 2013 @ 07:02
Iti multumesc, foarte amabil si prompt si plin de idei. Intr un cuvant haplea!
Rita
ianuarie 26, 2013 @ 07:47
Ce bine arata! N-am folosit niciodata lapte de cocos la creme. Trebuie sa aiba un gust foarte bun. Sa ai un weekend frumos!
ReteteSavuroase
ianuarie 26, 2013 @ 12:07
Faina, prajitura! Arata bine si crema cu aroma de cocos este foarte placuta. Cu gelatina nu prea ma impac eu.
mimmi
ianuarie 26, 2013 @ 12:32
Ador aroma cocosului si prajiturica am si salvat-o la favorite!
ford
ianuarie 26, 2013 @ 13:01
Multumim pentru impartasirea retetei!
Adina
ianuarie 26, 2013 @ 14:25
Ador prajitura asta,este grozava.Iubesc cocosul,aroma lui,consistenta…
O salvez!
Weekend linistit!
Imi place blogul tau !
bucatariamirelei
ianuarie 26, 2013 @ 16:48
mmmmm,dai si pofticiosi???????divina!!!!
nicoleta – agenda di Nico
ianuarie 26, 2013 @ 17:14
Ce deliciu…ador cocosul! Prajiturica asta o pun pe lista, nu-mi scapa! Ciao ..wekeend placut!
Liana Toma
ianuarie 27, 2013 @ 00:04
Crema aia de cocos trebuie sa fie o nebunie!!!
Poliana
ianuarie 27, 2013 @ 13:10
Ce bine arata!! Si eu am facut ceva cu lapte de cocos weekendul asta, imi place mult!
maria mihalache
ianuarie 27, 2013 @ 16:16
Grozav de bine arata!
Simona
ianuarie 27, 2013 @ 19:17
mmmm… cum arata…! super deliciu cred ca este…
Toncean Sidonia
ianuarie 28, 2013 @ 11:01
Este deliciu şi răsfăţ asa cum bine spui si tu.
Musai tre’sa o fac si eu.Trebuie sa caut lapte de cocos…parca la LIDL am vazut , dar inainte de sarbatori…..
Multumim pentru delicioas reteta !
O saptamana faina sa ai !
hapleablog
ianuarie 28, 2013 @ 20:37
Eu am cumparat din Auchan.O seara minunata!
Angi
ianuarie 29, 2013 @ 14:28
Stiu sigur ca este foarte buna…si mie-mi plac cremele cu lapte de cocos! 🙂
Alexandra
februarie 2, 2013 @ 13:25
Ce bunatate … Trebuie s-o fac si eu 🙂 !!
O Craita in bucatarie
februarie 6, 2013 @ 08:04
Imi place mult laptele de cocos, prajitura asta cred ca e dementiala, am sa dau o fuga pana la mega sa ma aprovizionez si eu cu ingrediantul principal si am s-o incerc!
sisterskitchen
februarie 22, 2013 @ 06:40
mmm, ce bine arata prajitura!
Diana Letitia
decembrie 23, 2014 @ 16:15
Salut, pare a fi absolut delicioasa reteta, abea astept sa o incerc. Imi dau seama din poza ca este preponderent crema 🙂 Am doua intrebari: 1. eu nu prea am lucrat cu gelatina, dupa ce se lasa la inmuiat pret de 10 min in 200 ml de apa, se scorg cristalele ramase si se pun (fara apa) in laptele de cocos incalzit? 2. aluatul ar trebui sa iasa ca o crema pufoasa, ma gandeam sa pun in forme de briose compozitia, crezi ca merge? 🙂
hapleablog
decembrie 23, 2014 @ 21:44
Gelatina se va dizolva complet in apa. Apoi se va pune pe foc pana se dizolva cristalelele. Atentie nu trebuie sa fiarba!!!!Posibil sa mearga si in forme de briose dar este mai mult de munca. Bafta la gatit!