PRAJITURA CU CREMA DIN LAPTE DE COCOS

prajitura cu crema din lapte de cocos 17

O cremă rafinată şi albă ca zăpada
Pe-un blat pufos ce se topeşte-n gură…
Este deliciu şi este răsfăţ
Această minunată prăjitură.

Ce iti trebuie pentru blat (poza 1):
– 3 oua
– 110gr faina
– 100 gr zahar
– 30 ml ulei
– 1 plic praf de copt

Pentru crema  (poza 8):
-1 cutie lapte de cocos (400 ml)
– 300 ml frisca
– 200 gr crema de branza (sau branza dulce)
– 4 linguri zahar pudra
– 1 plic zahar vanilat
– 2 plicuri gelatina (20 gr)

Plan de lucru:
– Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare (spre final adaugam jumatate din cantitatea de zahar) pana obtinem o spuma teapana (poza 2).
– Mixam galbenusurile cu restul de zahar (poza 3), le pana se dubleaza volumul.
– Adaugam galbenusurile peste spuma de albusuri (poza 4) si omogenizam cu o spatula; turnam apoi treptat uleiul si amestecam usor (poza 5 ). Adaugam amestecul de faina cu praful de copt si amestecam cu aceeasi spatula. Compozitia obtinuta o asezam intr-o forma de copt (diametru 26 cm) tapetata cu hartie de copt (poza 6 ). Lasam la cuptorul incins pentru circa 30 minute la 180 grade, pana trece testul scobitorii. (poza 7)
– Pregatim crema (poza 8 ). Punem gelatina la inmuiat in 200 ml apa pentru 10 minute. Punem laptele de cocos pe foc si lasam pana se incalzeste bine (fara a fierbe), apoi adaugam gelatina si amestecam sa se dizolve cristalele (poza 9). Atentie!! Laptele nu trebuie sa fiarba pentru ca altfel gelatina isi pierde proprietatile!
– Separat, intr-un bol, preparam frisca (poza 10). Mixam branza cu zaharul pana obtinem o crema (pozele 11 si 12). Adaugam laptele peste crema de branza (poza 13). Apoi, acest amestec il incorporam in frisca (poza 14). Am obtinut crema pe care o turnam peste blatul pus inapoi in forma de copt cu pereti detasabili (de data aceasta fara hartia de copt).(poza 15)
– Presaram nuca de cocos, apoi lasam la racit pentru cel putin 4 ore (de preferat peste noapte).
– Pofta buna! (pozele 16 si 17).

Timp de preparare: 90 minute (fara timpul cat sta la frigider).
Pret: 30 lei (depinde de locul de unde cumparati ingredientele si de inflatie)


25 Comments
Rocsy Ciobanu

ianuarie 25, 2013 @ 18:52

Reply

Cred ca e foarte buna, mai ales crema are o super aroma..

Popescu cristina

ianuarie 25, 2013 @ 18:52

Reply

Buna , am o intrebare, nu am gasit instructiuni pe cutia de smanatana pentru frisca, cum se prepara? Batem doar continutul cu mixerul? Punem ceva lapte?
Multumesc,

hapleablog

ianuarie 25, 2013 @ 21:16

Reply

Aici link pentru frisca naturala http://hapleablog.wordpress.com/2010/07/19/cum-preparam-frisca-lichida-naturala/, cu specificatia ca inainte de preparare frisca trebuie sa fie foarte rece. Deci fara lapte, doar batuta smantana pana obtinem frisca. Bafta!!!

Popescu cristina

ianuarie 26, 2013 @ 07:02

Reply

Iti multumesc, foarte amabil si prompt si plin de idei. Intr un cuvant haplea!

Rita

ianuarie 26, 2013 @ 07:47

Reply

Ce bine arata! N-am folosit niciodata lapte de cocos la creme. Trebuie sa aiba un gust foarte bun. Sa ai un weekend frumos!

ReteteSavuroase

ianuarie 26, 2013 @ 12:07

Reply

Faina, prajitura! Arata bine si crema cu aroma de cocos este foarte placuta. Cu gelatina nu prea ma impac eu.

mimmi

ianuarie 26, 2013 @ 12:32

Reply

Ador aroma cocosului si prajiturica am si salvat-o la favorite!

ford

ianuarie 26, 2013 @ 13:01

Reply

Multumim pentru impartasirea retetei!

Adina

ianuarie 26, 2013 @ 14:25

Reply

Ador prajitura asta,este grozava.Iubesc cocosul,aroma lui,consistenta…
O salvez!
Weekend linistit!

Imi place blogul tau !

bucatariamirelei

ianuarie 26, 2013 @ 16:48

Reply

mmmmm,dai si pofticiosi???????divina!!!!

nicoleta – agenda di Nico

ianuarie 26, 2013 @ 17:14

Reply

Ce deliciu…ador cocosul! Prajiturica asta o pun pe lista, nu-mi scapa! Ciao ..wekeend placut!

Liana Toma

ianuarie 27, 2013 @ 00:04

Reply

Crema aia de cocos trebuie sa fie o nebunie!!!

Poliana

ianuarie 27, 2013 @ 13:10

Reply

Ce bine arata!! Si eu am facut ceva cu lapte de cocos weekendul asta, imi place mult!

maria mihalache

ianuarie 27, 2013 @ 16:16

Reply

Grozav de bine arata!

Simona

ianuarie 27, 2013 @ 19:17

Reply

mmmm… cum arata…! super deliciu cred ca este…

Toncean Sidonia

ianuarie 28, 2013 @ 11:01

Reply

Este deliciu şi răsfăţ asa cum bine spui si tu.
Musai tre’sa o fac si eu.Trebuie sa caut lapte de cocos…parca la LIDL am vazut , dar inainte de sarbatori…..
Multumim pentru delicioas reteta !
O saptamana faina sa ai !

hapleablog

ianuarie 28, 2013 @ 20:37

Reply

Eu am cumparat din Auchan.O seara minunata!

Angi

ianuarie 29, 2013 @ 14:28

Reply

Stiu sigur ca este foarte buna…si mie-mi plac cremele cu lapte de cocos! :)

Alexandra

februarie 2, 2013 @ 13:25

Reply

Ce bunatate … Trebuie s-o fac si eu :) !!

O Craita in bucatarie

februarie 6, 2013 @ 08:04

Reply

Imi place mult laptele de cocos, prajitura asta cred ca e dementiala, am sa dau o fuga pana la mega sa ma aprovizionez si eu cu ingrediantul principal si am s-o incerc!

sisterskitchen

februarie 22, 2013 @ 06:40

Reply

mmm, ce bine arata prajitura!

Diana Letitia

decembrie 23, 2014 @ 16:15

Reply

Salut, pare a fi absolut delicioasa reteta, abea astept sa o incerc. Imi dau seama din poza ca este preponderent crema :-) Am doua intrebari: 1. eu nu prea am lucrat cu gelatina, dupa ce se lasa la inmuiat pret de 10 min in 200 ml de apa, se scorg cristalele ramase si se pun (fara apa) in laptele de cocos incalzit? 2. aluatul ar trebui sa iasa ca o crema pufoasa, ma gandeam sa pun in forme de briose compozitia, crezi ca merge? :-)

hapleablog

decembrie 23, 2014 @ 21:44

Reply

Gelatina se va dizolva complet in apa. Apoi se va pune pe foc pana se dizolva cristalelele. Atentie nu trebuie sa fiarba!!!!Posibil sa mearga si in forme de briose dar este mai mult de munca. Bafta la gatit!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celor 596 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010