PRAJITURA CU CREMA DIN LAPTE DE COCOS


prajitura cu crema din lapte de cocos 17

O cremă rafinată şi albă ca zăpada
Pe-un blat pufos ce se topeşte-n gură…
Este deliciu şi este răsfăţ
Această minunată prăjitură.

Ce iti trebuie pentru blat (poza 1):
- 3 oua
- 110gr faina
- 100 gr zahar
- 30 ml ulei
- 1 plic praf de copt

Pentru crema  (poza 8):
-1 cutie lapte de cocos (400 ml)
- 300 ml frisca
- 200 gr crema de branza (sau branza dulce)
- 4 linguri zahar pudra
- 1 plic zahar vanilat
- 2 plicuri gelatina (20 gr)

Plan de lucru:
- Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare (spre final adaugam jumatate din cantitatea de zahar) pana obtinem o spuma teapana (poza 2).
- Mixam galbenusurile cu restul de zahar (poza 3), le pana se dubleaza volumul.
- Adaugam galbenusurile peste spuma de albusuri (poza 4) si omogenizam cu o spatula; turnam apoi treptat uleiul si amestecam usor (poza 5 ). Adaugam amestecul de faina cu praful de copt si amestecam cu aceeasi spatula. Compozitia obtinuta o asezam intr-o forma de copt (diametru 26 cm) tapetata cu hartie de copt (poza 6 ). Lasam la cuptorul incins pentru circa 30 minute la 180 grade, pana trece testul scobitorii. (poza 7)
- Pregatim crema (poza 8 ). Punem gelatina la inmuiat in 200 ml apa pentru 10 minute. Punem laptele de cocos pe foc si lasam pana se incalzeste bine (fara a fierbe), apoi adaugam gelatina si amestecam sa se dizolve cristalele (poza 9). Atentie!! Laptele nu trebuie sa fiarba pentru ca altfel gelatina isi pierde proprietatile!
- Separat, intr-un bol, preparam frisca (poza 10). Mixam branza cu zaharul pana obtinem o crema (pozele 11 si 12). Adaugam laptele peste crema de branza (poza 13). Apoi, acest amestec il incorporam in frisca (poza 14). Am obtinut crema pe care o turnam peste blatul pus inapoi in forma de copt cu pereti detasabili (de data aceasta fara hartia de copt).(poza 15)
- Presaram nuca de cocos, apoi lasam la racit pentru cel putin 4 ore (de preferat peste noapte).
- Pofta buna! (pozele 16 si 17).

Timp de preparare: 90 minute (fara timpul cat sta la frigider).
Pret: 30 lei (depinde de locul de unde cumparati ingredientele si de inflatie)

 

23 Comments

  1. Cred ca e foarte buna, mai ales crema are o super aroma..

  2. Popescu cristina says:

    Buna , am o intrebare, nu am gasit instructiuni pe cutia de smanatana pentru frisca, cum se prepara? Batem doar continutul cu mixerul? Punem ceva lapte?
    Multumesc,

  3. Ce bine arata! N-am folosit niciodata lapte de cocos la creme. Trebuie sa aiba un gust foarte bun. Sa ai un weekend frumos!

  4. Faina, prajitura! Arata bine si crema cu aroma de cocos este foarte placuta. Cu gelatina nu prea ma impac eu.

  5. Ador aroma cocosului si prajiturica am si salvat-o la favorite!

  6. Multumim pentru impartasirea retetei!

  7. Ador prajitura asta,este grozava.Iubesc cocosul,aroma lui,consistenta…
    O salvez!
    Weekend linistit!

    Imi place blogul tau !

  8. bucatariamirelei says:

    mmmmm,dai si pofticiosi???????divina!!!!

  9. Ce deliciu…ador cocosul! Prajiturica asta o pun pe lista, nu-mi scapa! Ciao ..wekeend placut!

  10. Crema aia de cocos trebuie sa fie o nebunie!!!

  11. Ce bine arata!! Si eu am facut ceva cu lapte de cocos weekendul asta, imi place mult!

  12. mmmm… cum arata…! super deliciu cred ca este…

  13. Este deliciu şi răsfăţ asa cum bine spui si tu.
    Musai tre’sa o fac si eu.Trebuie sa caut lapte de cocos…parca la LIDL am vazut , dar inainte de sarbatori…..
    Multumim pentru delicioas reteta !
    O saptamana faina sa ai !

  14. Stiu sigur ca este foarte buna…si mie-mi plac cremele cu lapte de cocos! :)

  15. Ce bunatate … Trebuie s-o fac si eu :) !!

  16. Imi place mult laptele de cocos, prajitura asta cred ca e dementiala, am sa dau o fuga pana la mega sa ma aprovizionez si eu cu ingrediantul principal si am s-o incerc!

  17. mmm, ce bine arata prajitura!

  18. Pingback: PRAJITURA CU CREMA DE LAPTE

  19. Pingback: CUBURI PUFOASE CU COCOS

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>