Încă mai am câteva idei drăguțe,
De exemplu, să pap puiul în bărcuțe.
INGREDIENTE
- 3 dovlecei medii
- condimente pentru pui auriu de la Vegeta
- 300 gr piept de pui dezosat
- 100 ml vin alb
- 2 rosii decojite si tocate marunt
- 200 gr porumb dulce (am luat din conserva, scurs bine de lichidul in care a stat)
- 1 ardei rosu tocat marunt
- 200 gr mozzarella razuita marunt
- sare, piper
PLAN DE LUCRU dovlecei barcute
- Pentru inceput, pregatim puiul. Il taiem ca pentru friptura, apoi il masam cu condimentele speciale de la Vegeta. Asezam puiul intr-un vas termorezistent, apoi il acoperim cu vin. Il lasam la cuptor pentru 40- 50 minute la 180 grade, pana cand este fraged.
- In timp ce puiul este la cuptor, taiem dovleceii longitudinal, apoi ii scobim cu o lingurita si inlaturam mijlocul. Ii asezam in alt vas termoresitent, iar peste ei presaram sare. Ii bagam la cuptor pentru aproximativ 25 minute pana cand se inmoaie coaja.
- Puiul scos din cuptor va fi tocat marunt cu cutitul si amestecat cu rosille decojite si ele tocate marunt. Umplem dovleceii cu acest amstec, apoi presaram ardeiul rosu tocat marunt . Acoperim cu un alt strat de porumb dulce Ultimul strat va fi format din mozzarella rasa, presarata din abundenta
- Bagam la cuptor pentru aproximativ 30 minute la 180 grade (pana se rumenesc dovleceii usor deasupra).
- Pofta buna la dovlecei barcute umpluti cu carne de pui.