Pe italieni îi rugăm a ne scuza.
Știm, alta-i rețeta de lasagna.
Însă e „certo”. Vor fi de-acord și ei
Că în loc de paste merg și dovlecei.
INGREDIENTE
- 4 dovlecei medii
- 800 gr. piept de pui tocat
- 2 cepe medii tocate marunt
- 2 morcovi razuiti (tocati la robot)
- 1 radacina patrunjel
- 1 buc. pastarnac
- 1 buc. telina
- 1 l suc de rosii
- 50 ml vin rosu
- 300 gr cascaval razuit
- sare, piper
PLAN DE LUCRU lasagna din dovlecei
- Taiem dovleceii longitudinal in felii de jumatate de centimetru
- Calim ceapa
adaugam carnea. Cand aceasta isi schimba culoarea, adaugam legumele tocate marunt (morcov, telina, pastranac, patrunjel)
Condimentam dupa gust si adaugam 200 ml de suc concentrat de rosii.
Lasam pe foc pana se fierb legumele. Adaugam vin si lasam sa se evapore.
- Asezam pe fundul tavii (unsa cu un strat de suc de rosii) un strat de dovlecei taiati felii. Stropim cu un strat de suc de rosii
- Acoperim cu o jumatate din carnea calita cu legume si cu o treime din cascaval
- asezam al doilea strat de dovlecei. Acoperim cu suc de rosii
si cu restul de carne calita, plus a doua treime din cascaval
- repetam procedura: dovlecei, suc de rosii, restul de cascaval
- lasam aproximativ o ora in cuptorul incins la 180 de grade
- lasagna din dovlecei este gata. Pofta buna!