L-ați văzut cumva pe Azorel?
Este văr primar cu Zdreanță,
Nu are ochii de faianță,
Ci căprui… de caramel.
INGREDIENTE pentru aluat
- 300 gr faina
- 150 gr zahar
- 200 gr unt la temperatura camerei
- un praf de copt
- 4 oua
ingrediente pentru crema
- 200 gr crema dulce de leche (lapte condensat indulcit caramelizat)
ingrediente pentru ornat
- 100 gr ciocolata dark (50 % cacao)
PLAN DE LUCRU paleuri de casa cu crema caramel
- Pentru aluat, mixam untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul, pana obtinem consistenta unei creme.
- Adaugam ouale pe rand si mixam, (poza 2) pana se omogenizeaza complet. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si incorporam cu ajutorul unei spatule de silicon sau cu mixerul (poza 3). Trebuie sa obtinem o compozitie nu foarte tare. Formam fursecurile cu ajutorul unui posh, pe o tava de cuptor acoperita cu hartie de copt. (poza 4).
- Coacem la cuptorul incins la 180 grade, pentru aproximativ 10-15 minute. Trebuie sa fie rumenite usor pe fund, nu foarte tare. (poza 5).
- Le lasam sa se raceasca, apoi unim doua cate doua cu crema de caramel la mijoc (poza 6).
- Pentru glazura, topim pe bain-marie 100 gr ciocolata, apoi tot cu un posh ornam pe deasupra (poza 7).
- Sunt foarte fragede si delicioase. Deja testaseram reteta de la paleurile cu crema de ciocolata, insa si acestea cu crema caramel sunt un adevarat festin culinar. Juniorul a cerut paleuri, „la cererea publicului” aceasta reteta va fi repetata curand. Abia am reusit sa pastram cateva paleuri si pentru dimineata, pentru a le savura alaturi de o cafea aromata.
- Pofta buna la paleuri de casa cu crema caramel si ciocolata.