paleuri de casa cu crema caramel

PALEURI DE CASA CU CREMA CARAMEL SI CIOCOLATA

L-ați văzut cumva pe Azorel?
Este văr primar cu Zdreanță,
Nu are ochii de faianță,
Ci căprui… de caramel.

INGREDIENTE pentru aluat

  • 300 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 200 gr unt la temperatura camerei
  • un praf de copt
  • 4 oua

    dav

    dav

ingrediente pentru crema

  • 200 gr crema dulce de leche (lapte condensat indulcit caramelizat)

ingrediente pentru ornat

  • 100 gr ciocolata dark (50 % cacao)

PLAN DE LUCRU paleuri de casa cu crema caramel

  1. Pentru aluat, mixam untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul, pana obtinem consistenta unei creme.
  2. Adaugam ouale pe rand si mixam, (poza 2) paleuri de casa poza 2pana se omogenizeaza complet. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si incorporam cu ajutorul unei spatule de silicon sau cu mixerul (poza 3). paleuri de casa poza 3Trebuie sa obtinem o compozitie nu foarte tare. Formam fursecurile cu ajutorul unui posh, pe o tava de cuptor acoperita cu hartie de copt. (poza 4).paleuri de casa poza 4
  3. Coacem la cuptorul incins la 180 grade, pentru aproximativ 10-15 minute. Trebuie sa fie rumenite usor pe fund, nu foarte tare. (poza 5).paleuri de casa poza 5
  4. Le lasam sa se raceasca, apoi unim doua cate doua cu crema de caramel la mijoc (poza 6).paleuri de casa poza 6
  5. Pentru glazura, topim pe bain-marie 100 gr ciocolata, apoi tot cu un posh ornam pe deasupra (poza 7).paleuri de casa poza 7
  6. Sunt foarte fragede si delicioase. Deja testaseram reteta de la paleurile cu crema de ciocolata, insa si acestea cu crema caramel sunt un adevarat festin culinar. Juniorul a cerut paleuri, „la cererea publicului” aceasta reteta va fi repetata curand. Abia am reusit sa pastram cateva paleuri si pentru dimineata, pentru a le savura alaturi de o cafea aromata.paleuri de casa poza 8paleuri de casa cu crema caramel
  7. Pofta buna la paleuri de casa cu crema caramel si ciocolata.

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Cumpărați cartea
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Cele mai citite articole

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020