MELCIȘORI CU NUCĂ

melcisori cu nuca 8

Patiserie la voi acasă. Melcișorii cu nucă se fac cât ai bate din palme.

Ce îţi trebuie pentru o tavă (poza 1)
– aluat de foietaj Morăriţa
– 200 gr de nucă măcinată
– 50 gr de stafide
– 25 gr de cacao
– 100 gr de zahăr
– un ou
– esență de rom

Plan de lucru:
– amestecăm cacaoa cu nuca (poza 2) și cu zahărul (pozele 3 și 4). Întindem compoziția pe o foaie și presărăm stafidele înmuiate în prealabil în esență de rom (poza 5)
– rulăm foaia și o tăiem în felii (poza 6)
– ungem melcișorii cu oul bătut și îi băgăm la cuptor. Îi scoatem când s-au rumenit.
– poftă bună! (pozele 7 și 8 )

Timp de preparare: 30 de minute
Preţ: 0,2 lei/melcișor (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)


4 Comments
gabriela gosgodina

decembrie 1, 2010 @ 14:59

Reply

sa fac melcisori cu foitaj nici prin cap nu-mi trecea asa ceva!brava,mersi de reteta,am sa o incerc!te pup cu drag!

Lia

decembrie 1, 2010 @ 15:09

Reply

O reteta rapida.
Din cele care te scot la liman in situatii de criza.
S-a notat.

hapleablog

decembrie 1, 2010 @ 21:27

Reply

Da .Foietajul ne salveaza de multe ori din situatiii dificile.

goldie

decembrie 2, 2010 @ 14:14

Reply

bune,bune

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020