LASAGNA CU CARNE

poza 21

Există multe reţete de lasagna. Mergeţi pe mâna noastră. Am adaptat una „după gust” şi a ieşit ceva absolut delicios şi săţios.

Ce îţi trebuie pentru 8-10 porţii (poza 1)
– un pachet foi de lasagna (am optat pentru Panzani)
– un kg carne tocată amestec vită şi porc
– un ardei gras
– 2 cepe
– 2 morcovi mici
– parmezan
– 150 gr de smântână
– 50 gr de unt
– 200 gr de caşcaval
– usturoi
– suc de roşii
– chilli, tarhon, busuioc, piper, sare

Pentru sosul Bechamel
– 100 gr de unt
– un litru de lapte
– 150 gr făină
– 50 gr de smântână
– 2 ouă

Plan de lucru:
– Preparăm mai întâi compoziţia de carne. Se topeşte untul într-o tigaie (poza 2) în care călim ceapa, peste care adăugăm morcovul tocat mărunt (poza 3), apoi adăugăm ardeiul (poza 4). După ce s-au înmuiat punem şi carnea tocată (poza 5). Când carnea începe să îşi schimbe culoarea adăugăm condimentele (busuioc, tarhon, chilli) şi usturoiul (poza 6).
– când carnea este aproape făcută, se adaugă sosul de roşii (poza 7). Peste această compoziţie se toarnă smântâna (poza 8).
– facem sosul Bechamel: într-o cratiţă, topim untul (poza 9), peste care adăugăm făina. Amestecăm în continuu până făina îşi schimbă culoarea. Apoi turnăm laptele şi continuăm să amestecăm, pentru a nu se forma cocoloaşe. Apoi adăugăm smântâna şi sare, după gust (poza 10).
– începem să pregătim foile de lasagna, care se pun în apă fiartă aproape un minut, până devin flexibile (poza 11). Aşezăm primul strat de foi în tava unsă cu unt (poza 12), peste care întindem jumătate din sosul de carne (poza 13), iar apoi nişte sos Bechamel (poza 14). Peste ele presărăm parmezan (poza 15) şi caşcaval răzuit (poza 16).
– se pune al doilea strat de foi şi se repetă operaţiunea (poza 17)
– se pune al treilea strat de foi, peste care întindem ce ne-a mai rămas din sosul Bechamel amestecat cu două ouă bătute (poza 19). Presărăm din abundenţă parmezan şi băgăm la cuptor (poza 20)
– când lasagna se rumeneşte, se scoate din cuptor şi se haleşte (poza 21)

Timp de preparare: 120 de minute
Preţ: 4 lei/ porţia (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)


4 Comments
Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020