Lasagna vegetală
E perfectă pentru vară:
De bechamel am scăpat
Este ușor de digerat
INGREDIENTE
- 12-16 foi de lasagna
- 4 vinete medii taiate pe lungime
- 1 ardei rosii taiat marunt
- 2 cepe tocate marunt
- 1 zucchini razuit marunt
- 500 ml suc de rosii (am folosit de la Naturelo)
- 300 gr cascaval razuit
- sare, piper
PLAN DE LUCRU
- Calim ceapa adaugam ardeiul si zucchiniul Condimentam dupa gust si adaugam 200 ml de suc concentrat de rosii. Lasam pe foc pana se fierb legumele.
- Vinetele taiate longitudinal le rumenim pe ambele fete pe gratar
- Bagam foile de lasagna (pe rand, fara a le suprapune) pentru 1 minut in apa clocotita, cat sa se inmoaie.
- Asezam intr-un vas termorezistent uns cu unt (dimensiune vas 35×25 cm), un strat de foi de lasagna , acoperim cu suc de rosii. Urmatorul strat este cel de vinete, acoperim cu 1/3 compozitia de legume Continuam cu un strat de foi de lasagna pe care le acoperim cu 1/3 compozitie de legume un strat de vinetesi restul de compozitie de legume. Ultimul strat este de foi de lasagna, peste care turnam restul de suc concentrat de rosii si acoperim cu un strat generos de cascaval razuit
Bagam la cuptorul incins la 180 grade pentru 30- 40 minute, pana obtinem o crusta aurie deasupra - Pofta buna!
Elena
iulie 24, 2014 @ 08:57
Extrem de tentanta aceasta varianta. Am mai incercat doar cu ciuperci, dar nu am fost foarte incantata de rezultat. De data asta cred ca propunerea este ideala pentru gustul meu si o voi testa curand. Multumesc.
coco
iulie 24, 2014 @ 11:24
Drept ai zis!:)))
Maria
iulie 24, 2014 @ 15:50
Este o varianta usoara si gustoasa pentru vara.