Un desert care se prepară repede şi e incredibil de ieftin.
Ce îţi trebuie pentru 8 porţii (poza1):
– 6 ouă
– 750 ml de lapte
– 10 linguri de zahăr (depinde de gust)
– un plic de zahăr vanilat
– smântână pentru frişcă (am folosit LaDorna, pentru ornat), sirop de ciocolată (pentru ornat)
Plan de lucru:
– caramelizăm 6 linguri de zahăr (îl punem într-o cratiţă, pe foc, până când devine lichid). Turnăm zahărul caramelizat în formele în care facem crema (poza 2) şi îl întindem pe pereţii lor.
– batem ouăle și restul de zahăr cu mixerul (poza 3) şi turnăm laptele peste ele. Mixăm în continuare (poza 4). Turnăm compoziţia în forme (poza 5)
– băgăm la cuptor 30 de minute, timp în care preparăm frişca pentru ornat (poza 6)
– scoatem crema de zahăr ars de la cuptor (poza 7)
– Ornăm cu frişcă şi sirop de ciocolată. Savuraţi! (poza 8 )
Timp de preparare: 40 minute
Preţ: 0.8 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Burlacul
iulie 11, 2010 @ 22:22
Adauga blogul tau in directorul http://www.upssonline.blogspot.com. Multumesc!
kata
iulie 14, 2010 @ 04:49
buna, am adaugat blogul tau…astept sa-l adaugi si tu pe al meu http://bucatarie-usoara.blogspot.com o zi frumoasa:*
hapleablog
iulie 14, 2010 @ 14:54
S-a facut 🙂
Retete Prajituri
septembrie 22, 2010 @ 14:17
Hmm, ce interesant.
dana
octombrie 30, 2010 @ 16:47
tare!