Pufos, aratos, delicios si foarte rapid de facut. Haplea vi-l recomanda cu mare drag.
Ce iti trebuie pentru un chec (poza1):
– 4 oua
– 120 gr de zahar
– 100 gr de faina
– 1 plic praf de copt
-1 plic zahar vanilat
– esenta de vanilie
– stafide
Plan de lucru:
– batem ouale intregi, adaugam treptat zaharul (poza2)
– in ploaie se presara apoi faina amestecata cu praful de copt (poza 3). Mixam in continuare.
– din amestecul obtinut separam intr-un alt bol 4-5 linguri pe care le amestecam cu 2 linguri de cacao (poza 4).
– turnam compozitia alba (amestecata cu coaja de lamaie) intr-o forma de chec tapetata cu foaie de copt, presaram stafidele (poza 5).
– adaugam compozitia de cacao si o amestecam cu cea alba (poza 6)
– bagam cuptorul incins aproximatix 30 min., pana trece testul scobitorii (poza 7) si se mananca cu mare pofta (poza 8 )
Timp de preparare: 50 de minute (incluzand timpul cat sta la cuptor)
Pret: 6.5 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Florina
septembrie 29, 2011 @ 06:21
Intotdeauna mi-a placut checul 😉
cat’s kitchen
septembrie 29, 2011 @ 06:59
mmmmm , ce bun e langa o cana de lapte dimineata!!!!
diamar – bucataria galbena
septembrie 29, 2011 @ 10:59
o bunatate de chec.O zi buna sa ai.
Alice
septembrie 29, 2011 @ 11:35
ce pufosenie…..f bun
Dulcegarii culinare
septembrie 29, 2011 @ 21:16
rapid si delicios!
Irina
octombrie 2, 2011 @ 13:48
E bun checul meu dar si al tau ma atrage foarte mult!
Madalina
mai 18, 2016 @ 14:36
Super a iesit! si e atat de simplu de facut…
Am mai gasit o reteta buna de chec aici: http://sapreparamsavuros.ro/re%C8%9Bete/chec-pufos-in-doua-culori.120.html?id=1596
Ce parere ai despre ea?