CANELLONI

poza 14

Dacă aveţi invitaţi şi sunteţi în pană de inspiraţie şi în criză de timp, vă propunem să purcedeţi la prepararea unor canelloni cu carne tocată de pui. Îi veţi da pe spate.

Ce îţi trebuie pentru 6 porţii – poza1:
– o cutie de canelloni (am optat pentru Panzani)
– 600 gr de carne tocată de pui
– 200 gr de caşcaval
– 2 ouă
– 2 cepe
– 3 căţei de usturoi
– 200 gr de smântână
– 150 ml de lapte
– parmezan
– suc de roşii, sos picant
– busuioc, tarhon, sare, piper

Plan de lucru:
– se pune usturoiul tăiat în felii subţiri în tigaie, cu puţin ulei (poza 2). Se lasă 2 minute, iar apoi se toarnă sosul de roşii (poza 3). După alte 5 minute se pun condimentele (tarhon, busuioc – poza 4) şi se lasă să fiarbă la foc mic.
– între timp, preparăm umplutura. Se pune într-un bol carnea tocată, cu ceapă şi condimente (piper, sare) – poza 5. Se adaugă ouăle (poza 6) şi se omogenizează. Dacă amestecul rezultat este prea moale, se adaugă 2-3 linguri de pesmet. Se umplu canelloni (poza 7).
– jumătate din compoziţia de sos de roşii se toarnă în tavă, peste ea adăugându-se canneloni (poza 8). Apoi se acoperă cu restul de sos de roşii (poza 9)
– se prepară un amestec de smântână, caşcaval şi parmezan (poza 10), care se subţiază cu laptele (poza 11). Sosul alb se toarnă peste sosul de roşii, iar apoi se mai presară parmezan (poza 12).
– se lasă la cuptor până se rumeneşte (poza 13)
– poftă bună (poza 14)

Timp de preparare: 30 minute
Preţ: 4,5 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)


3 Comments
Mirabela

aprilie 26, 2010 @ 16:20

Reply

supertare blogul. si foarte delicios 😀
daca vrei sa facem schimb de linkuri, lasa-mi un mesaj pe blogul meu si o sa apara titlul blogului tau in BLOGROLL-ul meu 🙂
imi place blogul :X

petre

iulie 27, 2012 @ 20:16

Reply

am sa incerc si eu retet ta,arata foarte bine

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020