muffins cu piersici si gem de caise poza final

BRIOSE CU PIERSICI SI DULCEATA

Te pot tenta cu un desert? Ce zici
De o brioșă cu dulceață de caise și cu piersici?

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 200 ml lapte
  • 1 ou
  • un plic de praf de copt
  • o piersică
  • dulceață de caise

muffins cu piersici si gem de caise poza 1muffins cu piersici si gem de caise poza 2

PLAN DE LUCRU briose cu piersici

  1. pregătim mai întâi dulceața de caise: eliminăm sâmburii și tăiem cubulețe caisele (am folosit aproximativ 500 gr). Amestecăm cu 150 gr de zahăr și punem pe foc, amestecînd continuu. Lăsăm să fiarbă aproximativ 15 minute.
  2. lasăm dulceața la răcit și ne ocupam de brioșe: amestecăm făina cu praful de copt și cu zahărul
  3. cu ajutorul unui tel, batem ouăle cu laptele
  4. omogenizăm amestecul de ouă cu lapte peste amestecul de făină și zahărmuffins cu piersici si gem de caise poza 3muffins cu piersici si gem de caise poza 4
  5. punem cate trei lingurițe din compozitia rezultata intr-o forma de briosa, peste care asezam o lingurita de dulceata de caise. muffins cu piersici si gem de caise poza 5Acoperim cu o lingurita de compozitie. Ornam cu bucatele de piersica.muffins cu piersici si gem de caise poza 6
  6. Bagam aceste briose cu piersici la cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 25 de minutemuffins cu piersici si gem de caise poza 7
  7. pofta buna!muffins cu piersici si gem de caise poza 8

Beneficiile consumului de piersici sunt şi în ceea ce priveşte combaterea anemiei, constipaţiei sau a hipertensiunii arteriale. De asemenea, nutriţioniştii mai spun că piersicile sunt de ajutor şi în cazul gastritei, a inflamaţiilor rinichilor, brinşite sau astm.
Există studii care arată că piersicile aduc un aport important şi de vitamina A, care ajută organismul să ţină departe formarea celulelor maligne în organe şi glande cu ţesut epitelial.
Un studiu publicat în „Journal of Medicinal Food” arată că pulpa piersicilor conţine antioxidanţi importanţi, care ajută organismul să lupte împotriva formării radicalilor liberi, a scris realitatea.net.


3 Comments
Sidy

iulie 11, 2015 @ 08:26

Reply

In sfarsit niste briose delicioase, pe gustul meu si FARA grasime !Bravo dragul meu…mi-ai dat de lucru pentru azi si iti multumesc !
Sunt impecabile .
Duminica faina sa ai !

olivia

iulie 11, 2015 @ 12:05

Reply

O reteta binevenita,de sezon.

Eater

iulie 24, 2015 @ 15:13

Reply

Arata foarte bine! :)

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celor 1.410 abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010