Am un prieten portughez, Carlao
De fiecare dată când mă vizitează
Încă de la ușă se interesează
Dacă am făcut biscuisao cu cacao.
Ți s-a făcut poftă, dar nu ai timp să prepari acești biscuiți? Îi poți comanda AICI.
INGREDIENTE biscuiti cu cacao
- 130 gr faina
- 2 linguri cacao (se poate folosi si nesquik)
- 75 gr zahar
- 100 gr unt la temperatura camerei
- 1/2 plic praf de copt
- 2 oua
pentru umplutura
- nutella
PLAN DE LUCRU biscuiti cu unt si cacao
- Pentru aluat, mixam untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul, pana obtinem consistenta unei creme.
Adaugam ouale pe rand si mixam, pana se omogenizeaza complet. - Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaua (pe care le cernem pentru a evita formarea cocoloaselor).
- Incorporam cu ajutorului unei spatule de silicon. Trebuie sa obtinem o compozitie nu foarte tare. Formam fursecurile cu ajutorul unui posh, pe o tava de cuptor acoperita cu hartie de copt. Sau se pot forma cerculete direct cu lingurita (eu am adoptat a doua varianta, fiind mai rapida).
- Coacem la cuptorul incins la 180 grade, pentru aproximativ 10-15 minute. Trebuie sa fie rumenite usor pe fund, nu foarte tare.
- Le lasam sa se raceasca, apoi le putem uni doua cate doua cu crema de nutella. Se consuma dupa plac, calde sau reci, umplute sau simple sunt absolut delicioase. Recunosc Haplea junior a furat cate un biscuite crocant si l-a papat.
- Pofta buna la biscuiti cu unt si cacao.