De cele mai multe ori, la restaurant ni se servesc gogoși în loc de papanași. Dacă vreți papanași adevărați, în care se simte gustul de brânză, faceți în casă.
Ce îţi trebuie pentru 4 porții – 8 papanași (poza 1)
– 300 gr de brânză de vaci
– 140 gr făină
– un ou
– ½ plic de praf de copt
– un plic de zahăr vanilat
– o lingură de zahăr
– o lingură de griș
– o jumătate de lămâie
– esență de rom
– smântână, dulceață (am folosit de afine)
Plan de lucru:
– punem brânza de vaci într-un castron mare (poza 2).
– adăugăm zahărul vanilat (poza 3), zahărul (poza 4) și oul (poza 5). Mixăm (poza 6).
– adăugăm coaja rasă de la jumătate de lămâie, puțină zeamă de lămâie și câteva picături de esență de rom (poza 7).
– în timp ce mixăm, presărăm făină amestecată cu praful de copt (poza 8 ) și lingura de griș (poza 9)
– obținem o compoziție precum în poza 10, pe care o modelăm și o punem la prăjit în ulei încins (poza 11). Rumenim pe o parte și pe alta (poza 12)
– ornăm cu dulceață și cu smântână. Poftă bună! (poza 13)
Timp de preparare: 25 de minute
Preţ: 4,5 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Irina
februarie 6, 2011 @ 21:38
Mi s-a facut pofta….Tare as manca niste papanasi ca acasa!
hapleablog
februarie 7, 2011 @ 18:22
Eu sper ca au iesit ca la mamam acasa…Daca mai spun ca au fost consumati imediat…
Laura Ştefania
februarie 5, 2012 @ 07:35
nemaipomeniti laura
Zbarl33ch
februarie 17, 2013 @ 21:49
Incearca sa pui smantana si dupa sa lasi dulceata sa curga, cred ca o sa arate mult mai bine. Eu inca ma chinui sa reusesc aluatul 😀