Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată
E o rețetă simplă care trebuie-ncercată.
INGREDIENTE pentru blat
- 3 oua
- 3 linguri zahar
- 3 lingui faina
ingrediente pentru sirop
- 150 ml apa
- 2 linguri de zahar
- Pentru umplutura
- 200 ml frisca lichida
ingrediente pentru glazura de ciocolata
- 50 gr ciocolata
- 20 gr unt
- 20 ml smantana dulce
PLAN DE LUCRU indiene cu frisca
- Un desert pe cat de simplu, pe atat de bun. Se prepara cu ingrediente putine, aflate in camara oricui.
Pentru blat, separam ouale. Mixam albusurile pana devin spumoase, apoi spre final adaugam si zaharul. Mixam pana obtinem o bezea ferma. - Separat, in alt bol, mixam galbenusurile, apoi le adaugam peste bezea. Le omogenizam cu o spatula de silicon. Presaram faina cernuta si incorporam usor tot cu o paleta de silicon. Punem aceasta compozitie obtinuta intr-un posh, cu ajutorul caruia formam cercuri pe o tava de cuptor acoperita cu hartie de copt. Lasam distanta intre ele.
- Lasam pentru 10-15 minute in cuptorul incins la 170 grade, pana cand cercurile de aluat se rumenesc usor deasupra. Le desprindem usor de pe hartia de copt
- Cat timp aluatul este la cuptor, pregatim siropul. Punem apa cu zaharul pe foc si lasam pana cand se dizolva zaharul. Lasam se se raceasca. Luam apoi fiecare bucata de blat si o trecem prin sirop pe o singura parte (pentru a nu fi foarte insiropate).
- Mixam frisca lichida pana cand obtinem o spuma ferma. Punem cu posh-ul frisca intre doua felii de blat.
Pentru glazura de ciocolata topim pe bain-marie ciocolata cu untul si cu smantana dulce, apoi ornam pe deasupra fiecarei prajituri. - Lasam la frigider, apoi servim.
- Pofta buna la indiene cu frisca si glazura de ciocolata!