Sărbătorile-au rămas
Întipărite pe cântar?
Renunță să mănânci gras
Alege ton la gratar!
INGREDIENTE
- 300 gr file de ton
- zeama de la o jumatate de lamaie
- zeama de la o jumatate de portocala
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingura sos de soia
- sare (am folosit sare roz de Himalaya)
PLAN DE LUCRU ton la gratar
- amestecam zeama de lamaie cu cea de portocale, uleiul de masline si sosul de soia.
- Masam bine fileurile de ton cu acest amestec.
- Le punem pe gratarul incins si le rumenim pe ambele parti cate 5 minute. Daca va place mai “roze” in interior , lasati mai putin timp pe gratar. Am servit cu broccoli la abur
- O reteta excelenta de ton la gratar. Pofta buna!
Tonul se remarcă prin cantitatea impresionantă de seleniu prezentă sub formă de „selenoneine” care reprezintă o formă mai puternică de antioxidant ce protejează tonul de radicalii liberi și care poate co-exista cu mercurul, scăzând influența acestuia asupra organismului. Deși studiile nu sunt finalizate, se presupune ca această formă a seleniului ar putea proteja organismul uman de efectele negative ale mercurului din carnea de ton. Tonul este bogat și în complexul de vitamine B, Vitamina D, conține proteine, fosfor, potasiu, magneziu și mult-căutatele grăsimi sănătoase, Omega-3 și Omega-6.
Tonul este cunoscut ca un bun antiinflamator și un antioxidant foarte puternic. Consumul de ton ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare datorită acizilor grași, iar potasiul reglează tensiunea arterială. Tonul este ideal și pentru cei care vor să scadă în greutate, deoarece are puține calorii, a scris diversificare.ro.