Vine mini-vacanta de iarna, cand vom avea mai mult timp sa ne relaxam cu un film bun. Iar un film bun merge cu ceva bun de rontzait.
Ce iti trebuie (poza 1)
– 300 gr. faina
– 200 gr unt (am folosit unt cu 82% grasime)
– 150 gr gorgonzola
– 1 ou
– 150 gr branza dulce
– un praf de sare (pentru cei care vor sa fie mai sarate)
Plan de lucru:
– gorgonzola faramitata si branza dulce se omogenizeaza cu oul (poza 2) si apoi cu untul la temperatura camerei (poza 3), apoi se adauga faina. Obtinem un aluat precum cea din poza 4, pe care il lasam la frigider aproximativ o ora.
– intindem apoi coca intr-o foaie de aproxmativ 5mm . Taiem in diverse forme, punem in tava de cuptor tapetata cu foaia de copt (poza 5). Lasam la cuptorul incis in prealabil la 180 grade pana se rumenesc, aproximativ 20 minute.
– rontzaiala placuta! (poza 6)
Timp de preparare: 40 minute (fara timpul cat sta la frigider)
Pret: 20 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Alexandra
decembrie 18, 2012 @ 07:21
Tare bune si tare frumusele sunt ! Bun, foarte bun 🙂
coco
decembrie 18, 2012 @ 07:23
de cand nu am mancat sarateleee…
Dohotariu-Avram Alina
decembrie 18, 2012 @ 10:33
Observ că-ți place brânza gorgonzola:). Cred că dă un gust aparte sărățelelor:).
Poliana
decembrie 18, 2012 @ 11:08
Ce bune sunt, abia astept sa fac si eu!
pansy
decembrie 18, 2012 @ 12:02
ce bunatate trebuie sa fie astea !!!Am sa aplic reteta!
Laura Nechita
decembrie 18, 2012 @ 12:50
mi-e pofta si mie sa rontai! faine tare!
Daily Gossip
decembrie 18, 2012 @ 13:55
Eu am mai facut saratele dupa o reteta de a ta. O intrebare, se poate folosii amidon in loc de praf de copt? Multumesc frumos!
Andreea
decembrie 18, 2012 @ 14:03
Fara gorgonzola merg ? Sau cu ce pot inlocuii branza gorgonzola?
hapleablog
decembrie 18, 2012 @ 16:37
Se poate inlocui cu branza sarata sau dupa preferintele fiecaruia.
Simona
decembrie 19, 2012 @ 17:37
Tare bune sunt.. dar dupa post!
chef
decembrie 20, 2012 @ 14:48
Acum chiar ca mi s-a facut pofta de rontzait
truedelights
decembrie 21, 2012 @ 20:11
Foarte bune saratelele! Ce forma frumoasa le-ai dat!:)
Vicentia
ianuarie 20, 2013 @ 15:58
Buna seara, am vazut ca in ingrediente ai trecut si branza dulce. Cand ai adaugat-o in compozitie? Am urmat reteta, dar consistenta compozitie mele, nu este de coca si este foarte tare, greu de manevrat. Vicentia
hapleablog
ianuarie 20, 2013 @ 16:16
Branza dulce se adauga o data gorgonzola. Am facut modificarea. Multumim pentru atentionare