SARATELE CU GORGONZOLA

saratele cu gorgonzola 6

Vine mini-vacanta de iarna, cand vom avea mai mult timp sa ne relaxam cu un film bun. Iar un film  bun merge cu ceva bun de rontzait.

Ce iti trebuie (poza 1)
– 300 gr. faina
– 200 gr unt (am folosit unt cu 82% grasime)
– 150 gr gorgonzola
– 1 ou
– 150 gr branza dulce
– un praf de sare (pentru cei care vor sa fie mai sarate)

Plan de lucru:
– gorgonzola faramitata si branza dulce se omogenizeaza cu oul (poza 2) si apoi cu untul la temperatura camerei (poza 3), apoi se adauga faina. Obtinem un aluat precum cea din poza 4, pe care il lasam la frigider aproximativ o ora.
– intindem apoi coca intr-o foaie de aproxmativ 5mm . Taiem in diverse forme, punem in tava de cuptor tapetata cu foaia de copt (poza 5). Lasam la cuptorul incis in prealabil la 180 grade pana se rumenesc, aproximativ 20 minute.
– rontzaiala placuta! (poza 6)

Timp de preparare: 40 minute (fara timpul cat sta la frigider)
Pret: 20 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)


15 Comments
Alexandra

decembrie 18, 2012 @ 07:21

Reply

Tare bune si tare frumusele sunt ! Bun, foarte bun 🙂

coco

decembrie 18, 2012 @ 07:23

Reply

de cand nu am mancat sarateleee…

Dohotariu-Avram Alina

decembrie 18, 2012 @ 10:33

Reply

Observ că-ți place brânza gorgonzola:). Cred că dă un gust aparte sărățelelor:).

Poliana

decembrie 18, 2012 @ 11:08

Reply

Ce bune sunt, abia astept sa fac si eu!

pansy

decembrie 18, 2012 @ 12:02

Reply

ce bunatate trebuie sa fie astea !!!Am sa aplic reteta!

Laura Nechita

decembrie 18, 2012 @ 12:50

Reply

mi-e pofta si mie sa rontai! faine tare!

Daily Gossip

decembrie 18, 2012 @ 13:55

Reply

Eu am mai facut saratele dupa o reteta de a ta. O intrebare, se poate folosii amidon in loc de praf de copt? Multumesc frumos!

Andreea

decembrie 18, 2012 @ 14:03

Reply

Fara gorgonzola merg ? Sau cu ce pot inlocuii branza gorgonzola?

hapleablog

decembrie 18, 2012 @ 16:37

Reply

Se poate inlocui cu branza sarata sau dupa preferintele fiecaruia.

Simona

decembrie 19, 2012 @ 17:37

Reply

Tare bune sunt.. dar dupa post!

chef

decembrie 20, 2012 @ 14:48

Reply

Acum chiar ca mi s-a facut pofta de rontzait

truedelights

decembrie 21, 2012 @ 20:11

Reply

Foarte bune saratelele! Ce forma frumoasa le-ai dat!:)

Vicentia

ianuarie 20, 2013 @ 15:58

Reply

Buna seara, am vazut ca in ingrediente ai trecut si branza dulce. Cand ai adaugat-o in compozitie? Am urmat reteta, dar consistenta compozitie mele, nu este de coca si este foarte tare, greu de manevrat. Vicentia

hapleablog

ianuarie 20, 2013 @ 16:16

Reply

Branza dulce se adauga o data gorgonzola. Am facut modificarea. Multumim pentru atentionare

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Cumpărați cartea
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celorlalți 1.542 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020